Στη διάψευση δημοσιευμάτων που έφεραν τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ να αναφέρεται στο ενδεχόμενο συνέχισης του τρέχοντος ελληνικού προγράμματος της τρόικας προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Πληροφορίες που μεταδόθηκαν σήμερα από ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και επικαλούνταν την ημερήσια διάταξη του αυριανού Eurogroup, υποστήριζαν πως σε έγγραφο του Γερούν Ντάισελμπλουμ προς τους συναδέλφους του υπουργούς Οικονομικών αναφερόταν για την Ελλάδα πως «ενδεχομένως θα συζητηθεί η συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος του EFSF» και πως «μια πιθανή συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος θα εξαρτηθεί επίσης από την πρόσβαση της Ελλάδας στις χρηματοπιστωτικές αγορές».

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης επικοινώνησε με τον Πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, ο οποίος αποσαφήνισε ότι δεν έκανε καμία αναφορά για συνέχιση του τρέχοντος προγράμματος, αλλά αντίθετα για τη φάση μετά το τρέχον πρόγραμμα.

«Όσοι, συνεπώς, οικοδομούν σενάρια σε λανθασμένη βάση, προκαλούν ζημία στον τόπο», καταλήγει η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.