Αύξηση περίπου 24% καταγράφηκε τον Μάρτιο του 2021 στις πωλήσεις των Jumbo σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα πέρυσι ενώ μεγάλη είναι η πτώση το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Οι συνολικές απώλειες τζίρου, για το πρώτο τρίμηνο της νέας χρονιάς εκτιμώνται στο -11%, από -19% κατά το πρώτο δίμηνο 2021, όπως επισημαίνει ο όμιλος τονίζοντας πως τον φετινό Μάρτιο σχεδόν το σύνολο των καταστημάτων στην Ελλάδα παρέμειναν κλειστά. «Κατά συνέπεια, οι καθαρές πωλήσεις της μητρικής εταιρείας -χωρίς να υπολογίζονται οι ενδοεταιρικές συναλλαγές- παρουσίασαν μείωση κατά -31% περίπου σε σχέση με τον περσινό Μάρτιο όπου τα καταστήματα είχαν λειτουργήσει έως τα μέσα Μαρτίου 2020» τονίζει η εταιρεία.

Στην Κύπρο τα καταστήματα Jumbo συνέχισαν να λειτουργούν κατά συνέπεια οι πωλήσεις να είναι υπερδιπλάσιες, σε σχέση με τον Μάρτιο του 2020.

Στη Βουλγαρία λειτούργησαν κανονικά όλα τα καταστήματα Jumbo για το μεγαλύτερο μέρος του μήνα. Οι πωλήσεις του δικτύου κατέγραψαν αύξηση κατά +47% περίπου κατά τον Μάρτιο 2021.

Στη Ρουμανία λειτούργησαν και τα 14 καταστήματα Jumbo της χώρας σημειώνοντας διπλάσιες πωλήσεις σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2020.