Σε ένα τρίτο πακέτο στήριξης προς την Ελλάδα αναφέρεται ο γερμανικός Τύπος και συγκεκριμένα η Frankfurter Rundschau. Με τον τίτλο «Οι Έλληνες σε οικονομική στενότητα» επιγράφει το ρεπορτάζ η εφημερίδα.

«Χρειάζεται η Ελλάδα της κρίσης μια τρίτη οικονομική ένεση; Στον προϋπολογισμό του 2015 διαγράφεται ένα δημοσιονομικό κενό που αγγίζει διψήφιο αριθμό δισεκατομμυρίων. Η κυβέρνηση όμως στην Αθήνα αρνείται την ανάγκη οικονομικής βοήθειας – φοβάται νέα μέτρα λιτότητας» σημειώνει η γερμανική εφημερίδα όπως μεταδίδει η Deutsche Welle.

«Εάν πράγματι έπρεπε η Ελλάδα να παρακαλέσει την ΕΕ για ένα τρίτο πακέτο σωτηρίας, θα ήταν για τον πολιτικό Αντώνη Σαμαρά πολιτική καταστροφή. Διότι μια νέα βοήθεια θα ήταν αναγκαστικά συνδεδεμένη και με άλλα μη δημοφιλή μέτρα λιτότητας. Τότε ο κυβερνητικός συνασπισμός στην Αθήνα, που ούτως ή άλλως στηρίζουν μόνο 153 από τους 300 βουλευτές, θα διαλυόταν», επισημαίνει η εφημερίδα.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.