Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τα αναδρομικά των δικαιούχων από τον e-ΕΦΚΑ

«Συνεχίζεται ομαλά η καταβολή τους στους δικαιούχους»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
20:33
26/10/2020
Νέα ηλεκτρονική υπηρεσία για τα αναδρομικά των δικαιούχων από τον e-ΕΦΚΑ
2
loading

Στην καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους που όπως τονίζει «συνεχίζεται ομαλά» εστιάζει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του. Παράλληλα επισημαίνει πως «με τη δημιουργία, το 2013, των Πληροφοριακών Συστημάτων "ΗΛΙΟΣ", "ΕΡΓΑΝΗ", "ΑΡΤΕΜΙΣ", κ.ά, ξεκινήσαμε για πρώτη φορά τη δημοσίευση των στοιχείων με την έκδοση εκθέσεων, εξασφαλίζοντας όχι μόνο τη δημόσια διαφάνεια και τη διαρκή ενημέρωση των πεπραγμένων, αλλά και την παροχή, σε πραγματικό χρόνο, αξιόπιστων πραγματικών στοιχείων στην κοινωνική ασφάλιση, τη μισθωτή αγορά εργασίας και στον έλεγχο της αδήλωτης και ανασφάλιστης εργασίας».

Ειδικότερα, όπως σημειώνει, η διαδικασία καταβολής των αναδρομικών ποσών μαζί και με τη μηνιαία κύρια και επικουρική σύνταξη, που καταβάλλονται πλέον μαζί στους συνταξιούχους, που ξεκίνησε στις 23/10/2020, συνεχίζεται ομαλά και σύμφωνα πάντα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, «το οποίο ανακοινώσαμε ήδη από τις 16/10/2020 με σχετικό δελτίο Τύπου».

«Επίσης, η διοίκηση του Ηλεκτρονικού Εθνικού Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (e-ΕΦΚΑ) δημιούργησε μία εξαιρετικά χρήσιμη και απλή ηλεκτρονική υπηρεσία στο πλαίσιο της πληρέστερης και αναλυτικότερης ενημέρωσης των συνταξιούχων του e-ΕΦΚΑ, που δίνει τη δυνατότητα στον συνταξιούχο να γνωρίζει τα ακριβή αναδρομικά ποσά που έχουν πιστωθεί στους λογαριασμούς τους» τονίζει ο κ. Βρούτσης όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων υπογραμμίζοντας ότι με την εφαρμογή αυτή, κάθε συνταξιούχος θα μπορεί να μάθει το ποσό των αναδρομικών που δικαιούται και μπορεί να εκτυπώσει άμεσα το δικό του «Ενημερωτικό Σημείωμα Επιστροφής Μειώσεων Συντάξεων».

Παράλληλα, όπως συμπληρώνει, με την ολοκλήρωση της επιστροφής των αναδρομικών ποσών στους συνταξιούχους, ο e-ΕΦΚΑ θα δημιουργήσει, τον Νοέμβριο, ψηφιακή πλατφόρμα για τα αναδρομικά ποσά των κληρονόμων των συνταξιούχων και ακολούθως θα υπογραφεί και η σχετική εγκύκλιος που θα καθορίζει τη διαδικασία και το πλαίσιο της επιστροφής και αυτών των αναδρομικών ποσών.

Συμπερασματικά, λοιπόν, οι επισυναπτόμενοι πίνακες αφορούν 1.145.551 συνταξιούχους και δικαιούχους των αναδρομικών ποσών και το συνολικό ποσό που θα διατεθεί είναι 1.325.324.058,08 ευρώ.

Τέλος, από τα σημερινά τεκμηριωμένα και ποσοτικοποιημένα δεδομένα του Ενιαίου Συστήματος Ελέγχου και Πληρωμών «ΗΛΙΟΣ» που αφορούν τον Οκτώβριο 2020 και από τα αναλυτικά στοιχεία, παρατίθενται συνοπτικά επτά κρίσιμα δεδομένα.

Συγκεκριμένα, ως προς τα στοιχεία για τις συντάξεις:

 • Πλήθος συνταξιούχων: 2.481.970
 • Μηνιαίο ποσό εισοδήματος: 2.257.152.790,50 ευρώ
 • Σύνολο μηνιαίου ποσού εισοδήματος από 01/01/2020: 22.532.082.113,09 ευρώ
 • Μέση κύρια σύνταξη: 727 ευρώ
 • Μέση επικουρική σύνταξη: 194,37 ευρώ
 • Πλήθος νέων συνταξιούχων με οριστική απόφαση σύνταξης: 15.902
 • Σύνολο νέων συνταξιούχων με οριστική απόφαση σύνταξης από 01/01/2020: 169.553

Επισυνάπτονται ο συνολικός πίνακας των αναδρομικών που δίνονται και αναφέρονται τα ποσά και ο αριθμός των δικαιούχων ανά τέως ταμείο, η Έκθεση «ΗΛΙΟΣ» μηνός Οκτωβρίου 2020 και ο πίνακας των στοιχείων πληρωμών από τον Ιανουάριο 2019 μέχρι τον Οκτώβριο 2020.

Στοιχεία αναδρομικών ποσών συντάξεων με πληρωμή από το ΕΣΕΠΣ (Πίνακας 1- Πίστωση από το ΕΣΕΠΣ μέσω ΔΙΑΣ):

Στοιχεία αναδρομικών ποσών συντάξεων με πληρωμή εκτός ΕΣΕΠΣ (Πίνακας 2 - έλεγχος και πίστωση από τους φορείς):

Στοιχεία αναδρομικών ποσών συντάξεων με αναστολή θανάτου (Πίνακας 3 - χωρίς πίστωση/έλεγχος από τους φορείς):

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar Α. ΤΣΑΤΣΑΡΟΣ

  Ο ορισμός του Μαυρογιαλούρου!!!!!!! με μπόλικο Κρούεζα. Τι άλλο να πεις για πολιτικούς [...];

 2. avatar PanosGianaros

  Αυτός ο τύπος , που έχει το έξυπνο και σπινθηροβόλο βλέμμα της αγελάδας , δεν θέλει να θυμηθεί οτι
  τα αναδρομικά προκύπτουν απο τις ΔΙΚΕΣ του παράνομες και αντισυνταγματικές μειώσεις των συντάξεων μας απο το 2012 και μετά. . . !
  Δεν έχει την ικανότητα να αντιληφθεί οτι ΥΠΗΡΧΕ δικαστική απόφαση που δικαίωνε όσους προσέφυγαν στην Δικαιοσύνη με αγωγές για αναδρομικά ( τότε) 60 μηνών .
  Με απάτη , έκανε ΔΗΘΕΝ πιλοτική δίκη , απλά για να πάρει τα αναδρομικά αυτών που έκαναν αγωγή και
  να τα μοιράσει ( σανό ) σε όλους για 11 ΜΟΝΟ μήνες για να αγοράσει ψήφους. . . !
  Και βγαίνει και διαφημίζει την εφαρμογή που δείχνει πόσα παίρνει ο καθένας .
  ΝΑΙ , , , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ , , , ΠΩΣ ΠΡΟΚΥΠΤΟΥΝ ΤΑ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ;
  Γιατί εμείς , , άλλα ποσά υπολογίζουμε σύμφωνα με τις κρατήσεις μας . . . !
  Και το καλλίτερο , , τα αναδρομικά πριν καλά - καλά τα πάρουμε , είχε βγάλει και ενημερωτικό και τα έχει επιμερισμένα για το 2015 και το 2016 , τα οποία ΘΑ ΤΑ ΔΗΛΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ. . . !
  Τα αναδρομικά απο την ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΗ σύνταξη που πήραμε τον περασμένο Ιούνιο για 8 μήνες , πρέπει να τα δηλώσουμε μέσα στο 2020 η εφαρμογή . . . . . δεν τα βρήκε ακόμη . . . !
  Να δείτε ο Καλλιάνος , , , κάποιους που τους έλεγε . . . αλητάκια . . !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει