«Το μεγάλο γεγονός της ημέρας είναι η επάνοδος της χώρας στις διεθνείς χρηματαγορές», τόνισε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος, αμέσως μετά τη συνάντησή του στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό. Ο ίδιος έκανε επίσης λόγο για «επίσημη πανηγυρική, χειροπιαστή επιβεβαίωση της αλλαγής σελίδας» στην Ελλάδα.

Ο κ. Βενιζέλος μίλησε ακόμη για επιστροφή στην ομαλότητα, τονίζοντας πως «γινόμαστε ξανά αυτεξούσιοι χάρη στις προσπάθειες των Ελλήνων, στους οποίους πιστώνεται όλη η τιμή για αυτό το αποτέλεσμα».

«Τώρα μπορούμε να ξανακερδίσουμε το χαμένο έδαφος, ξαναγινόμαστε η Ελλάδα που ξέρουμε», σημείωσε για να προσθέσει: «Θα αποκαταστήσουμε αδικίες, θα αποκτήσουμε το επίπεδο ζωής που είχαμε πριν το 2010. Τελειώνει αυτή η περιπέτεια που ταπείνωσε την εθνική μας κυριαρχίας», τόνισε.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, οι αγορές δίνουν αποστομωτική απάντηση σε όσους διεθνώς αρνούνται να δουν την πραγματικότητα, καθώς όπως σημείωσε, «οι αγορές ξέρουν γιατί έχουν την οσμή του κέρδους». «Η Ελλάδα ξαναγυρίζει στις αγορές με έναν τρόπο εφάμιλλο – για να μην πω καλύτερο – σε σχέση με την Πορτογαλία και την Ιρλανδία».

«Οι αντίπαλοι του μνημονίου έρχονται να υπερασπιστούν το μνημόνιο, θα πρέπει να ντρέπονται. Αντί να χαίρονται με τη χαρά της ελληνικής οικονομίας, λυπούνται γιατί ζουν πολιτικά ως παράσιτα του μνημονίου», συνέχισε.

Για την κατανομή του πλεονάσματος, ανέφερε ότι θα πάει στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

«Εάν το χρέος δεν ήταν βιώσιμο, οι αγορές δεν θα αγόραζαν το ελληνικό ομόλογο», σημείωσε ακόμη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.