Τη σημασία της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές τόνισε στην τηλεόραση του Σκάι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου. Όπως σημείωσε, το αποτέλεσμα θα είναι η μείωση του κόστους δανεισμού για τη χώρα μας και στα πενταετή ομόλογα και στον βραχυπρόθεσμο δανεισμό.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη έκδοση εντόκων γραμματίων, επισήμανε ότι «και μόνο η προοπτική ότι θα βγαίναμε έριξε το επιτόκιο».

Για εμάς ο μόνος δρόμος είναι να βγούμε από το μνημόνιο, είπε ο κ. Κεδίκογλου και κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι θέλει το μνημόνιο για να έχει λόγο ύπαρξης.

«Καταφέραμε να πετύχουμε τους περισσότερους στόχους μας. Η έξοδος στις αγορές είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα», ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης ότι βγαίνουμε στις αγορές χωρίς να χρειαζόμαστε χρήματα, σημείωσε ότι χρειαζόμαστε τη ρευστότητα, προσθέτοντας ότι για να βγεις στις αγορές θέλει εβδομάδες αθόρυβης προετοιμασίας. Η προετοιμασία ξεκίνησε πολύ πριν την υπόθεση Μπαλτάκου, παρατήρησε ακόμη. «Νισάφι πια με τη συνωμοσιολογία», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.