Σταθεροποιητικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια εν αναμονή της συνεδρίασης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας που όμως δεν εκτιμάται ότι θα έχει εκπλήξεις.

Το ανοδικό ράλι των προηγούμενων ημερών έχει σήμερα ανακοπεί, με τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια να κινούνται σταθεροποιητικά.

Ο δείκτης στο Λονδίνο ενισχύεται κατά 0,20%, στη Φρανκφούρτη υποχωρεί κατά 0,06%, ενώ στο Παρίσι παραμένει στα χθεσινά επίπεδα.

Οι αναλυτές δεν αναμένουν σήμερα κάποια κίνηση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, που εκτιμάται ότι θα διατηρήσει τα επιτόκια στο ιστορικό χαμηλό του 0,25% και δε θα χαλαρώσει περαιτέρω τη νομισματική πολιτική.

Ωστόσο, με τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη να βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδο από το 2009, δηλαδή στο 0,5%, αυξάνονται οι ανησυχίες για το αν θα διατηρηθεί η ανάπτυξη στην περιοχή, ακόμη και αν θα δούμε φαινόμενα αποπληθωρισμού.

Οι αγορές αναμένουν με έντονο ενδιαφέρον την παρέμβαση του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, κατά τη σημερινή συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και τη συνέντευξη Τύπου που θα ακολουθήσει.