Στο εκ νέου κλείσιμο των καταστημάτων της σε αμερικανικές πολιτείες που καταγράφεται αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού προχωρά η Apple.

«Παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της κατάστασης και λαμβάνουμε αυτό το μέτρο από υπερβολική σύνεση. Ανυπομονούμε να μπορέσουμε ξανά να υποδεχθούμε τις ομάδες μας και τους συνεργάτες μας, όσο το δυνατόν συντομότερα», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του τεχνολογικού κολοσσού.

Η πολυεθνική θα κλείσει προσωρινά 11 καταστήματα, έξι στην Αριζόνα, δύο στη Φλόριντα και τρία στη Βόρεια και τη Νότια Καρολίνα, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Εδώ και οκτώ ημέρες ο αριθμός των θανάτων από την Covid-19 στις ΗΠΑ παραμένει κάτω από το όριο των 1.000, όμως η επιδημία αναζωπυρώθηκε σε περίπου 20 πολιτείες. Συγκεκριμένα, εχει μετατοπιστεί από τη Νέα Υόρκη και τα βορειοανατολικά προς μια μεγάλη περιοχή που καλύπτει το νότιο και δυτικό τμήμα της χώρας.

H Apple είχε ανακοινώσει την επαναλειτουργία των πρώτων καταστημάτων στις αρχές Μαΐου, προβλέποντας περιορισμένο αριθμό επισκεπτών ανά κατάστημα, επιβάλλοντας ελέγχους θερμοκρασίας, τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας και τη χρήση μάσκας για να αποφευχθεί το ενδεχόμενο διασποράς του ιού.