Δράσεις στήριξης και άνοιγμα των καταστημάτων στο παραδοσιακό τουριστικό κέντρο της Αθήνας (Πλάκα, Μοναστηράκι) όλες τις Κυριακές του χρόνου, ζήτησε από τον περιφερειάρχη Αττικής Γιώργος Πατούλη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, επισημαίνοντας ότι υπάρχει και σχετική πρόβλεψη του νόμου.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων χαρακτήρισε «ασφυκτικό» το οικονομικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, κυρίως του εμπορικού κέντρου της Αθήνας, επισημαίνοντας πως λόγω και της έλλειψης τουριστών η εμπορική κίνηση έχει πέσει στο ναδίρ. «Οι έμποροι βλέπουν τους τζίρους τους να έχουν πέσει κατακόρυφα εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας και αντιμετωπίζουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα», τόνισε ο κ.Καφούνης. «Απευθύνουν κραυγή αγωνίας και το κλίμα αβεβαιότητας αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο» ανέφερε, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται κινήσεις στήριξης.

Ο κ. Πατούλης αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος ενημέρωσε πως η Περιφέρεια θα προχωρήσει σε παρεμβάσεις «εντός νομοθετικού πλαισίου, που αφενός θα συμβάλλουν στην οικονομική ανακούφιση των εμπόρων και στη διατήρηση των θέσεων εργασίας και αφετέρου στην οικονομική επανεκκίνηση του παραδοσιακού-τουριστικού εμπορικού κέντρου». Επιπλέον ανέφερε ότι προγραμματίζεται η στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας και μέσω επιδοτούμενων προγραμμάτων ΕΣΠΑ, ενώ θα δοθεί έμφαση και στην τουριστική προβολή της Αττικής, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής εκστρατείας, που ήδη έχει εξαγγείλει η Περιφέρεια.

Κατά τη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε με σκοπό την αναζήτηση τρόπων στήριξης και ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρηματιών, που πλήττονται εξαιτίας των συνεπειών της πανδημίας παρευρέθηκαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικού Τομέα Γιώργος Δημόπουλος, μέλη του ΔΣ του συλλόγου και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών Τουριστικών Περιοχών της Αθήνας Θεόδωρος Βλάρας.