Το ποσοστό της ανεργία στην Ευρωζώνη δεν μειώθηκε ούτε το Νοέμβριο, αλλά αντίθετα έμεινα σταθερό για όγδοο συνεχόμενο μήνα στο επίπεδο ρεκόρ του 12,1%.

Ταυτόχρονα, το ποσοστό ανεργίας στους νέους κάτω των 25 ετών διατηρήθηκε σταθερό στο 24,2%, για δεύτερο συνεχόμενο μήνα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, ο αριθμός των ανέργων στην Ευρωζώνη ανήλθε σε 19,2 εκατομμύρια.

Από την άλλη, η καταναλωτική ζήτηση εμφανίζεται αυξημένη, καθώς οι λιανικές πωλήσεις στην Ευρωζώνη αυξήθηκαν κατά 1,4%, μετά από αυξήθηκαν κατά 1,4%. Σε σύγκριση με το Νοέμβριο του 2012, ο όγκος των πωλήσεων αυξήθηκε κατά 1,6%, μετά από μείωση 0,3% τον Οκτώβριο, σημειώνοντας τη μεγαλύτερη άνοδο από το Φεβρουάριο του 2008.

Για την Ελλάδα τα τελευταία στοιχεία που καταγράφονται είναι του Οκτωβρίου και δείχνουν ότι ο όγκος των πωλήσεων σημείωσε μείωση κατά 0,1% σε σύγκριση με το Σεπτέμβριο και κατά 0,9% έναντι του Οκτωβρίου 2012.

Οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, Γερμανία και Γαλλία, σημείωσαν αύξηση των λιανικών πωλήσεων το Νοέμβριο 1,5% και 2,1%, αντίστοιχα, παρά την επιδείνωση του καταναλωτικού και επιχειρηματικού κλίματος στη Γαλλία τον ίδιο μήνα.

Οι λιανικές πωλήσεις συνέχισαν να βελτιώνονται στην Πορτογαλία και την Ισπανία, με τον όγκο τους να αυξάνεται σε σύγκριση με τον Οκτώβριο κατά 3,1% και 1,9%, αντίστοιχα. Η αύξηση στην Πορτογαλία ήταν και η μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη.