Σε αναπτυξιακές παρεμβάσεις, που μπορούν να οδηγήσουν στην προσέλκυση και πραγματοποίηση επενδύσεων με συνολικό προϋπολογισμό 44,4 δισ. ευρώ έως το 2015, αναφέρθηκε η υπουργός ΠΕΚΑ από το βήμα του Forum του Economist που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την υπουργό, κα. Τίνα Μπιρμπίλη το στρατηγικό σχέδιο περιλαμβάνει τέσσερις άξονες δράσεων: μετάβαση σε οικονομία χαμηλών εκπομπών ρύπων, προστασία της βιοποικιλότητας – αειφόρος διαχείριση των φυσικών πόρων, αναβάθμιση της ποιότητας ζωής με αστικές αναπλάσεις και ενίσχυση της περιβαλλοντικής διακυβέρνησης.

Στον πρώτο άξονα δράσεων περιλαμβάνονται οι επενδύσεις σε νέες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής, ανανεώσιμες πηγές, δίκτυα, εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και οι παρεμβάσεις στα κτίρια για βελτίωση της ενεργειακής τους συμπεριφοράς.

Σύμφωνα με επίσης με την υπουργό, οι παρεμβάσεις και οι επενδύσεις που θα ακολουθήσουν θα οδηγήσουν στη δημιουργία πάνω από 210.000 νέων θέσεων εργασίας εκ των οποίων 27.000 αφορούν σε προσωπικό μόνιμης απασχόλησης.