Στα χαρτιά μένουν, σύμφωνα με τον υπεύθυνο του Τομέα Ανάπτυξης της Ν.Δ., Κωστή Χατζηδάκη, οι ρυθμίσεις για την «απλοποίηση διαδικασιών σύστασης προσωπικών και κεφαλαιουχικών εταιρειών», ενώ όπως καταγγέλλει, με ρυθμό χελώνας προχωρούν οι σχετικές τεχνικές προετοιμασίες.

«Είχαμε επισημάνει ότι για να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος, έπρεπε:

Πρώτον, να τροποποιηθεί, ταυτόχρονα με την εισαγωγή των νέων προβλέψεων, η σχετική ειδική εμπορική νομοθεσία (νόμος για τις ΑΕ, νόμος για τις ΕΠΕ), όπως είχαμε προβλέψει στη δική μας πρόταση νόμου, για να διευκολυνθεί το όλο εγχείρημα.

Δεύτερον, να συνεχιστεί η υλοποίηση του ηλεκτρονικού Γενικού Εμπορικού Μητρώου στα Επιμελητήρια (ΓΕΜΗ) που είχε ήδη χρηματοδοτηθεί μέσω του Γ’ ΚΠΣ αντί να προχωρήσει η πολιτεία στην εκ νέου προμήθεια λογισμικού μέσω ΕΣΠΑ.

Τρίτον, να ενσωματωθούν οι επιμέρους λεπτομέρειες για τη λειτουργία της Υπηρεσίας Μιας Στάσης στο νόμο, αντί να παραπεμφθούν σε επιμέρους κανονιστικές διατάξεις, όπως η Υπουργική Απόφαση, που αναμενόταν να εκδοθεί σήμερα, αλλά προφανώς πολύ απέχει ακόμα από την υπογραφή», τονίζει ο βουλευτής Β’ Αθηνών της ΝΔ και καταλήγει λέγοντας:

«Περιμένουμε να δούμε, τώρα, από τον κ. Χρυσοχοΐδη πώς θα αντιμετωπίσει τις καθυστερήσεις σ’ αυτό το θέμα. Γιατί οι ουσιαστικές διαρθρωτικές αλλαγές δεν είναι αυτές που προβλέπονται στα λόγια, αλλά αυτές που εφαρμόζονται στην πράξη».