Συμφωνία με τη Lamda Development για τα ακίνητα στο Ελληνικό

Ολοκληρώθηκε η διαπραγμάτευση του υπουργείου Οικονομικών, του ΤΑΙΠΕΔ και της εταιρείας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
14:40
11/02/2020
Συμφωνία με τη Lamda Development για τα ακίνητα στο Ελληνικό
3
loading

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και χωρίς καθυστερήσεις η διαδικασία διαπραγμάτευσης μεταξύ υπουργείου Οικονομικών, ΤΑΙΠΕΔ και Lamda Development, με την οποία οριστικοποιήθηκε η συμφωνία επί ενός διαγράμματος διανομής των ακινήτων που συγκροτούν τον Μητροπολιτικό Πόλο Ελληνικού- Αγίου Κοσμά, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στη Σύμβαση Αγοραπωλησίας Μετοχών για την απόκτηση του 100% των μετοχών της Ελληνικό Α.Ε.».

Αυτό δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προσθέτοντας πως «το υπουργείο Οικονομικών ανταποκρίθηκε ταχύτατα, επιτυγχάνοντας πλήρως τους στρατηγικούς στόχους που είχε θέσει στη διαπραγμάτευση, με γνώμονα τη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος και τη σπουδαιότητα της επένδυσης για την εθνική οικονομία, εκπληρώνοντας εμπρόθεσμα μία ακόμη συμβατική απαίτηση για την ολοκλήρωση του έργου και αποδεικνύοντας έμπρακτα την αφοσίωση και τη δέσμευσή του στον εθνικό στόχο της επανεκκίνησης της οικονομίας».

Σημειώνεται ότι, το διάγραμμα διανομής απεικονίζει

α) τα τμήματα του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά που παραμένουν στην ιδιοκτησία του Δημοσίου και

β) τα τμήματα που θα περιέλθουν κατά πλήρη κυριότητα στο ΤΑΙΠΕΔ και εν συνεχεία στον Φορέα της Επένδυσης, μετά την εισφορά αυτών από το ΤΑΙΠΕΔ στην εταιρεία «Ελληνικό», όπως η διαδικασία αυτή προβλέπεται στις αναβλητικές αιρέσεις της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
 1. avatar ΜΗΤΣΣΣΣ

  λαμογια της νδ. ολα τα ξεπουλατε. γιαυτο βαλατε τον υπευθυνο διαπραγματευτη του λατση στην θεση του υπουργου υπευθυνου για το εργο. α ρε μασες που θα ριξετε παλι οπως στην ολυμπιαδα...

  1. avatar Ελληνες vs συριζαίοι

   οι κατασριδοφωλίες σας που προορίζατε για τους λάθρο και τον λαθροεπικισμό σας θα γίνουν αναπτυξη έστω και αν χρειαστεί αν σας πείσουμε με τις κλωτσιές.

  2. avatar ταπανταολα

   Δεννθα έχει ξαναγίνει τέτοια διαπραγμάτευση , να διαπραγματευεταί ο λάτσης με τον εαυτό του

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει