Η σιωπή και το μούδιασμα είναι τα χαρακτηριστικά των αντιδράσεων στην είδηση ότι ένας από τους τεράστιους του παγκόσμιου αθλητισμού δεν βρίσκεται πλέον μαζί μας. Ο Κόμπι Μπράιντ, μαζί με την 13χρονη κόρη του Τζίτζι και άλλους 7 επιβαίνοντες του μοιραίου ελικοπτέρου έχασε τη ζωή του σε ένα δυστύχημα το οποίο σημαδεύει για πάντα τη ζωή όσων είχαν την ευκαιρία να τον παρακολουθήσουν εν δράσει έστω και από την τηλεόραση.

Ο 41χρονος πρώην παίκτης των Λέικερς και κορυφαίος αθλητής του ΝΒΑ αφήνει πίσω του μια κολοσσιαία περιουσία, μια αυτοκρατορία που έχτισε στα χρόνια της αθλητικής του δραστηριότητας.

Είχε φροντίσει πριν ακόμα τελειώσει την πλούσια καριέρα του στο NBA, το 2016, να ξεκινήσει τις επιχειρηματικές δραστηριότητες φροντίζοντας εκείνον και την οικογένειά του.

Οι επιχειρήσεις που συνδέονται άμεσα ή έμμεσα με τον ίδιο ή το όνομά του αποφέρουν δισεκατομμύρια δολάρια και έσοδα από κάθε γωνιά της γης.

Η αυτοκρατορία του «Black Mamba»

Ο ίδιος Μπράιντ ήταν πολύ δραστήριος επιχειρηματικά, δημιουργώντας μία αυτοκρατορία με πλειάδα προϊόντων και υπηρεσιών.

Για να βάλουμε όμως τα πράγματα σε μια σειρά πρέπει να αναφέρουμε ότι όταν ο Μπράιαντ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση είχε αποκομίσει ένα ποσό κοντά στα 614 εκατ. ευρώ που αφορούσαν μισθούς, χορηγίες και αθλητικές συνεργασίες. Σύμφωνα με το Forbes εκείνη τη χρονιά ο Κόμπι ήταν μέσα στη λίστα με τους 40 πιο επιτυχημένους entrepreneurs κάτω των 40 ετών.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

For me, it started with a dream. The only way to achieve that dream was to adopt a winning mentality and focus deeply on the mental aspects of the game I loved. Learn how I did it. #TheMambaMentality is out now. https://www.mcdbooks.com/the-mamba-mentality

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kobe Bryant (@kobebryant) στις

Το 2003, ο σούπερ σταρ των Λέικερς υπέγραψε για πρώτη φορά συμφωνία και με τη διάσημη αθλητική εταιρεία Nike, βοηθώντας την να εδραιώσει τη θέση της στον κόσμο του μπάσκετ.

Την ίδια χρονιά που κρέμασε τη φανέλα του ίδρυσε επίσης το Granity Studios, μια εταιρεία μέσων ενημέρωσης που επικεντρώνεται στη δημιουργική αφήγηση γύρω από τον αθλητισμό. Μέσα από αυτή την εταιρεία, έγραψε και διηγήθηκε και την βραβευμένη με Όσκαρ ταινία μικρού μήκους το 2018.

Παράλληλα ο ίδιος ο Κόμπι είχε προσωπικές επενδύσεις εκατομμυρίων ευρώ στο λανσάρισμα ενός αθλητικούς ενεργειακού ποτού με την επωνυμία, Body Armor.

Νωρίτερα και το 2013 ο Black Mamba ίδρυσε την εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων «Bryant Stibel» μαζί με τον ιδρυτή του Web.com, Jeff Stibel, στοχεύοντας σε επενδύσεις σε δεκάδες εταιρείες τεχνολογίας, μέσων ενημέρωσης και δεδομένων. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα περιουσιακά στοιχεία άνω των 2 δισ. δολαρίων.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Kobe 1 Protro. 2005 design. Modern day technology. Drops Feb. 17. #YoureWelcome

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Kobe Bryant (@kobebryant) στις

Ο θρύλος του NBA έχει δημιουργήσει και τη δική του τεράστια αθλητική ακαδημία με το όνομα Mamba Academy, στην οποία και κατευθυνόταν με τη μοιραία πτήση του ελικοπτέρου.

Τέλος, ο μεγάλος αθλητής είχε εμπορικές συνεργασίες με μια σειρά άλλων κορυφαίων εμπορικών σημάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συμπεριλαμβανομένων των McDonald’s (MCD), της Sprite, της Nintendo και της Turkish Airlines.