Νέο αρνητικό ρεκόρ έσπασε η ανεργία των νέων στην Ιταλία. Σύμφωνα με τελευταία στοιχεία που παρουσίασε η εθνική στατιστική υπηρεσία της Ιταλίας Istat, τον περασμένο Αύγουστο, οι άνεργοι ηλικίας από 15 ως 24 τεσσάρων ετών έφθασαν το 40,1% του συνόλου.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, είναι η πρώτη φορά από την αρχή των μετρήσεων αυτών, οι οποίες γίνονται σε τρίμηνη βάση από το 1977, που το ποσοστό ανεργίας των νέων ξεπέρασε το 40%.

Σε ό,τι αφορά το γενικό πανιταλικό ποσοστό ανεργίας, διαμορφώνεται στο 12,2%, αυξημένο κατά 1,5% σε ετήσια βάση και κατά 0,1% σε σχέση με τον περασμένο Ιούλιο.

Σήμερα, στο μεταξύ, οι ιταλικές επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν αίτηση για τα ειδικά κίνητρα που προσφέρονται στον ιδιωτικό τομέα, σε περίπτωση προσλήψεων νέων μέχρι τριάντα ετών, με συμβόλαια αορίστου χρόνου.

Η πρωτοβουλία, που ονομάσθηκε Clic day, «θα καταλήξει σε αποτυχία, αφού το γενικότερο πολιτικό και κοινωνικό κλίμα είναι κάθε άλλο παρά ευνοϊκό», σχολίασε όμως ο Λουίτζι Αντζελέτι, γραμματέας της συνδικαλιστικής οργάνωσης Uil.