Άδεια για τη διεξαγωγή διαδικτυακού αθλητικού στοιχήματος από τη γαλλική Ρυθμιστική Αρχή Τυχερών Παιχνιδιών, την ARJEL, έλαβε η Intralot France, θυγατρική του ομίλου Intralot. Η άδεια έχει διάρκεια 5 έτη με δυνατότητα ανανέωσης.

Η Intralot France, όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, θα εστιάσει σε ευκαιρίες για διαδικτυακό αθλητικό στοίχημα, αξιοποιώντας τις πρωτοποριακές λύσεις που διαθέτει όσον αφορά στο αθλητικό στοίχημα. Η εταιρεία επίσης στοχεύει να αιτηθεί στην ARJEL για επιπρόσθετες άδειες διαδικτυακού ιπποδρομιακού στοιχήματος και διαδικτυακού πόκερ.

Σημειώνεται ότι η Γαλλία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά της Ευρώπης που ρυθμίζει την αγορά διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών μετά την Ιταλία.

Η ελεγχόμενη απελευθέρωση της αγοράς διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών ξεκίνησε με την έγκριση από το γαλλικό Κοινοβούλιο του νόμου που εισήγαγε το καθεστώς αδειοδότησης, ο οποίος ενεργοποιήθηκε τον Απρίλιο του 2010 και αφορά τρεις διαφορετικές δραστηριότητες διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών: ιπποδρομιακό στοίχημα, αθλητικό στοίχημα και πόκερ.