Δεν υπάρχει ακόμα σταθερή στρατηγική για το πώς ή πού θα λανσαριστεί την επόμενη χρονιά το Libra που σχεδιάζει η Facebook, δήλωσε σήμερα στο Reuters μέλος του διοικητικού συμβουλίου του φορέα που επιβλέπει το πολυαναμενόμενο κρυπτονόμισμα.

Η προοπτική για την κυκλοφορία του Libra, που αναμένεται να λανσαριστεί τον Ιούνιο, εξαρτάται από τις συνομιλίες με τις ρυθμιστικές αρχές, δήλωσε ο Πάτρικ Έλις, ένα από τα πέντε μέλη του συμβουλίου της Libra Association, με έδρα της τη Γενεύη, που θα εκδώσει και θα διαχειρίζεται το ψηφιακό νόμισμα.

«Σε αυτή τη φάση δεν υπάρχει καθορισμένη στρατηγική για τις αγορές ή το προϊόν, ή το πώς ουσιαστικά θα παρουσιαστεί», δήλωσε ο Έλις σε τηλεφωνική του συνέντευξη από τη Σιγκαπούρη.

Η προοπτική να χρησιμοποιηθεί το κρυπτονόμισμα Libra από τους σχεδόν 2,4 δισεκ. χρήστες του Facebook το έχει βάλει στο μικροσκόπιο των αρχών σε όλο τον κόσμο, που ανησυχούν ότι μπορεί να αλλοιώσει το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό τοπίο.

Το Libra παρουσιάστηκε από τη Facebook τον Ιούνιο. Στελέχη που ασχολούνται με το σχεδιαζόμενο κρυπτονόμισμα, μεταξύ των οποίων και ο επικεφαλής τους, έχουν δηλώσει ότι το λανσάρισμά του μπορεί να καθυστερήσει λόγω ρυθμιστικών εμποδίων.