H ανάγκη για ένα νέο, τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα ανοίγει το δρόμο σε ένα ακόμη δράμα στην ευρωζώνη, αλλά όχι και σε μια νέα κρίση, σχολιάζει το πρακτορείο Reuters, με αφορμή τις εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων και τις συζητήσεις για ένα πακέτο βοήθειας.

«Η ανάγκη για ένα νέο πακέτο διάσωσης προετοιμάζει το έδαφος για νέα ολονύχτια δράματα και διαπραγματεύσεις μεταξύ των Ευρωπαίων, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως θα πυροδοτήσει μια νέα αναζωπύρωση της κρίσης χρέους, ικανή να απειλήσει εκ νέου με διάσπαση το ευρώ όπως έγινε κατά το παρελθόν», υποστηρίζει το πρακτορείο Reuters σχολιάζοντας τις εξελίξεις των τελευταίων 24ωρων.

Σύμφωνα με την ανάλυση του Reuters, το πώς θα παρασχεθεί η μερική ανακούφιση της Ελλάδας από το χρέος, αν τελικά αυτό χρειαστεί, όπως εκτιμά το ΔΝΤ και οι περισσότεροι οικονομολόγοι, θα είναι ένα τεστ για τη Γερμανία, για την οποία το κούρεμα χρέους αποτελεί «κόκκινη γραμμή».

«Ο κίνδυνος νέας αναταραχής στις αγορές, λόγω Ελλάδας, παραμένει, ειδικά μετά την παραδοχή του Γερμανού υπουργού Οικονομικών W. Schaeuble πως η Αθήνα θα χρειαστεί και τρίτο δάνειο», σχολιάζει η οικονομολόγος Lena Komileva.

«Μια πολύ καλή επιλογή για την Ελλάδα θα ήταν η επιμήκυνση κατά 50 έτη της αποπληρωμής των δανείων με ελάχιστο επιτόκιο», υποστηρίζει το Reuters.