«Μετά την παρέμβαση του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, το υπουργείο Ανάπτυξης αποφάσισε την παράταση των προθεσμιών για την καταχώρηση από τις επιχειρήσεις των οικονομικών καταστάσεών τους (ισολογισμός, αποτελέσματα χρήσεως, πίνακας διάθεσης αποτελεσμάτων και έκθεση ελέγχου) στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.)», σημειώνει σε ανακοίνωσή του το ΕΒΕΑ.

Υπενθυμίζεται ότι ανακοινώθηκε από το υπουργείο Ανάπτυξης πως: «Με τροπολογία που θα κατατεθεί αύριο, Δευτέρα, οι εταιρείες που δεν πρόλαβαν να καταθέσουν προς δημοσίευση τους ισολογισμούς τους μέχρι τις 10/6, ειδικά για φέτος δεν θα επιβαρυνθούν με πρόστιμα, υπό την προϋπόθεση ότι θα τους καταθέσουν έως τις 10/7/2013».

Στην ανακοίνωσή του το ΕΒΕΑ σημειώνει ότι οι επιχειρήσεις, βάσει των σχετικών νόμων, υποχρεούνται να καταχωρήσουν στο Γ.Ε.ΜΗ τις οικονομικές τους καταστάσεις το αργότερο μέχρι Δευτέρα 10 Ιουνίου. Με την τροπολογία του υπουργείου Ανάπτυξης, όμως, δίδεται παράταση ενός μηνός και οι επιχειρήσεις θα μπορούν να καταθέσουν προς δημοσίευση τους ισολογισμούς τους έως και την Τετάρτη 10 Ιουλίου, χωρίς να κινδυνεύουν με πρόστιμα.