Η Uber, η εταιρία μίσθωσης οχημάτων με οδηγό, έλαβε σήμερα μια δίμηνη μόνο άδεια λειτουργίας στο Λονδίνο, χωρίς να καταφέρνει να εξασφαλίσει τη μέγιστη διάρκεια των πέντε ετών σε μια μάχη με τις ρυθμιστικές αρχές που στο παρελθόν της είχαν αφαιρέσει το δικαίωμα να προσφέρει υπηρεσίες.

Η Υπηρεσία Μεταφορών του Λονδίνου (TfL) απέρριψε το αίτημα της εταιρίας για ανανέωση της άδειάς της το 2017, επικαλούμενη την προσέγγισή της στον τρόπο καταγγελίας σοβαρών ποινικών αδικημάτων και διενέργειας ελέγχων στο ποινικό μητρώο των οδηγών.

Δικαστής το 2018 έδωσε στη συνέχεια στην Uber μια προσωρινή 15μηνη άδεια, που λήγει στις 25 Σεπτεμβρίου, αφού η εταιρία προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο επιχειρηματικό της μοντέλο στο Λονδίνο, τη βασικότερη ευρωπαϊκή της αγορά.

Η TfL ανέφερε ότι η νέα δίμηνη άδεια συνοδεύεται από «νέους όρους για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επιβατών» και ότι ζητά περισσότερες λεπτομέρειες από την εταιρία. Η Uber, από την πλευρά της, ανακοίνωσε ότι θα συνεργαστεί στενά με την TfL και θα παράσχει όλες τις πρόσθετες πληροφορίες.