Επιχειρηματική «γέφυρα» Αθήνας-Πεκίνου

Πραγματοποιήθηκαν 271 συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
20:57
17/05/2013
Επιχειρηματική «γέφυρα» Αθήνας-Πεκίνου
1
loading

Συνολικά 271 κατ' ιδίαν επιχειρηματικές συναντήσεις (Β2Β) μεταξύ Ελλήνων και Κινέζων επιχειρηματιών πραγματοποιήθηκαν σήμερα, μετά τη λήξη στο Business Forum του Πεκίνου, με ορισμένες από τις ελληνικές εταιρείες να έχουν προγραμματισμένες ακόμα και 11 συναντήσεις η κάθε μια. Τα στοιχεία αυτά καταδεικνύουν το ουσιαστικό ενδιαφέρον των κινεζικών επιχειρήσεων για συνεργασία με ελληνικές.

Η Ελληνική επιχειρηματική αποστολή που απαρτίζεται από 87 ελληνικές επιχειρήσεις και επιχειρηματικούς φορείς από τους πλέον βασικούς κλάδους της Ελληνικής Οικονομίας (Ναυτιλία, Τράπεζες, Τουρισμός και Ακίνητα, Αγροτικά προϊόντα και Τρόφιμα, Τεχνολογία, Δομικά υλικά και Εξαγωγική μεταποίηση) είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους 257 εκπροσώπους από περισσότερες από 135 κινεζικές επιχειρήσεις από τους αντίστοιχους κλάδους.

Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Κινεζικό υπουργείο Εμπορίου και το υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων. Υλοποιήθηκε δε από το Invest in Greece, την Πρεσβεία της Ελλάδος στην Κίνα και το Κινεζικό Επιμελητήριο CCCME (China Chamber of Commerce for Import & Export of Machinery & Electronic Products). Ο τίτλος του συνεδρίου ηταν "Greece - China Business Forum: The New Silk Road".

Αξίζει να σημειωθεί ότι η στήριξη ενός από τα σημαντικότερα επιμελητήρια στην Κίνα, του CCCME (China Chamber of Commerce for Import & Export of Machinery & Electronic Products) ήταν καθοριστική για την ιδιαίτερα υψηλή προσέλευση σημαντικών εξωστρεφών κινεζικών επιχειρήσεων. Το CCCME ως ένα από τα λιγοστά εθνικά επιμελητήρια στην Κίνα απαριθμεί σήμερα πάνω από 10.000 μέλη, στα οποία περιλαμβάνονται κινεζικές επιχειρήσεις, ηγέτιδες στους τομείς δραστηριότητάς τους αλλά και μικρομεσαίες εκπροσωπώντας ένα σημαντικό μέρος της αγοράς.

Αύριο Σάββατο στη Σαγκάη θα διεξαχθεί αντιστοίχως διμερές επιχειρηματικό συνέδριο.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Mixakick

    Η Κινα εχει ήδη κατακτησει την Αφρικη κανονιστε να κατακτησει και την Ευρωπη. Την Κίνα τη νοιαζει μονο να παιρνει και ΟΧΙ να δινει!!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει