Πολύ σύντομα θα διαμορφωθεί ο τελικός κατάλογος για τα νέα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας, προκειμένου να καλυφθούν οι κενές θέσεις λόγω παραίτησης των μελών του, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Χρήστος Στυλιανίδης.

Σε δηλώσεις του μετά τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι ο Πρόεδρος, Ν. Αναστασιάδης, έχει αποστείλει απαντητική επιστολή στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, για το θέμα του διοικητή, η οποία θα σταλεί για ενημέρωση και στη Βουλή.

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας προτίθεται να συναντηθεί με τον διοικητή της Κενρτικής Τράπεζας, Πανίκο Δημητριάδη, ο κ. Στυλιανίδης τόνισε ότι ο Πρόεδρος σέβεται την αυτονομία και την ανεξαρτησία των θεσμών και επιθυμεί με κάθε τρόπο, το συντομότερο δυνατόν, η συνεργασία να πάρει σάρκα και οστά σε καθημερινά θέματα.

Επίσης, ο κ. Στυλιανίδης ανέφερε ότι επείγει και το θέμα του διορισμού του διοικητικού συμβουλίου της υπό αναδιάρθρωση Τράπεζας Κύπρου, όπου, σύμφωνα με επικρίσεις κομμάτων, παρεμβαίνουν κατά το δοκούν οι διορισμένοι από την Κεντρική Τράπεζα άνθρωποι του οίκου Alvarez & Marshall.