Σε Δεύτερη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της προχωρεί η Alpha Bank στις 16 Απριλίου.

Σήμερα η συνεδρίασε η Πρώτη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Alpha Bank αλλά δεν συζήτησε ούτε έλαβε αποφάσεις επί των θεμάτων της ημερησίας διατάξεως συνεπεία ελλείψεως απαρτίας.

Κατόπιν τούτου συγκαλείται, με τα αυτά θέματα ημερησίας διατάξεως, Δεύτερη Επαναληπτική Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Μετόχων, την Τρίτη 16 Απριλίου 2013.

Το σχέδιο που θα προταθεί προς έγκριση στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της τραπέζης στις 16 Απριλίου περιλαμβάνει:

-Τη συμμετοχή του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) με εισφορά ομολόγων του EFSF και έκδοση νέων κοινών μετοχών συνολικού ποσού 4,11 δισ. ευρώ (4,021 δισ. ευρώ σε περίπτωση ολοσχερούς καλύψεως της αυξήσεως κεφαλαίων με καταβολή μετρητών ύψους 550 εκατ. ευρώ). Η τιμή διαθέσεως των νέων κοινών μετοχών θα αποφασιστεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της Alpha.

-Την συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα με καταβολή μετρητών έως 550 εκατ. ευρώ. Αυτή θα επιδιωχθεί με έκδοση νέων κοινών μετοχών συνολικού ποσού έως 457,1 εκατ. ευρώ μετά δικαιώματος προτιμήσεως υπέρ των μετόχων που κατέχουν κοινές μετοχές, καθώς και με την έκδοση νέων κοινών μετοχών έως 92,9 εκατ. ευρώ, οι οποίες θα διατεθούν σε στρατηγικούς επενδυτές.

Η διευρυμένη κεφαλαιακή βάση ύψους 7,9 δισ. ευρώ, η οποία θα προκύψει με την ολοκλήρωση της κεφαλαιακής ενίσχυσης παρέχει εχέγγυα για την προστασία του ισολογισμού καθιστώντας την Alpha Bank την ισχυρότερη κεφαλαιακά τράπεζα στην Ελλάδα.