Ικανή να επιλύσει μόνη της τα οικονομικά της προβλήματα και να μην  στραφεί στη λύση του πακέτου διάσωσης είναι η Σλοβενία όπως επανέλαβε η πρωθυπουργός Αλένκα Μπράτουσεκ, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

«Η σλοβενική οικονομία έχει εξαγωγικό προσανατολισμό, το δημόσιο χρέος είναι σε χαμηλότερα επίπεδα σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και ορισμένες μεταρρυθμίσεις έχουν ήδη υλοποιηθεί από το περασμένο έτος για την επίλυση των οικονομικών προβλημάτων», υπογράμμισε.

«Δεν χρειαζόμαστε βοήθεια, αυτό που χρειαζόμαστε είναι χρόνος» ανέφερε χαρακτηριστικά η πρωθυπουργός της Σλοβενίας και πρόσθεσε ότι «η Σλοβενία δεν είναι Κύπρος», καθιστώντας για μια ακόμη φορά σαφές ότι, η χώρα δεν είναι, σε καμία περίπτωση, υποψήφια για τη λήψη διεθνούς οικονομικής βοήθειας.

Η Μπράτουσεκ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις, τις ιδιωτικοποιήσεις και τις διαδικασίες για να τεθεί σε πλήρη λειτουργία η Εταιρεία Διαχείρισης Ενεργητικού των Τραπεζών ή αποκαλούμενη «κακή τράπεζα» που θα αναλάβει τους τοξικούς τίτλους των εμπορικών τραπεζών, με στόχο τη δημοσιονομική εξυγίανση. Σύμφωνα με την ίδια, το πιο σημαντικό θέμα για τη Σλοβενία είναι η επίλυση των προβλημάτων του τραπεζικού τομέα.

Αναφερόμενη στην οικονομική ύφεση, η πρωθυπουργός είπε ότι «η Σλοβενία δεν είναι ένα απομονωμένο νησί στη μέση της Ευρώπης. Το δημόσιο χρέος της χώρας είναι σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με τον μέσο ευρωπαϊκό όρο και το ίδιο ισχύει και για το ποσοστό της ανεργίας».