Με πρωτογενές έλλειμμα μικρότερο του 1,5% του ΑΕΠ έκλεισε ο προϋπολογισμός 2012. Η δημοσιονομική αυτή επίδοση έχει να καταγραφεί τουλάχιστον από το 2001.

H Ελληνική Στατιστική Αρχή απέστειλε στις 31 Μαρτίου 2013 στη Eurostat την κοινοποίηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος (ΔΥΕ) με τα στοιχεία του ελλείμματος και του χρέους για το 2012, σε πλήρη εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΚ) 479/2009, ο οποίος καθορίζει ότι τα στοιχεία του ελλείμματος και του χρέους της Γενικής Κυβέρνησης πρέπει να διαβιβάζονται προς τη Eurostat πριν την 1η Απριλίου κάθε έτους για τα στοιχεία του προηγούμενου έτους.

Μετά τη διαβίβαση των στοιχείων στη Eurostat έχει ακολουθήσει η ανταλλαγή περαιτέρω διευκρινήσεων και επεξηγήσεων και οι τελικές ανακοινώσεις από την Ελληνική Στατιστική Αρχή και την Eurostat θα γίνουν στις 22 Απριλίου 2013.

Σύμφωνα με αρμόδιο στέλεχος, η Eurostat δεν έχει εγείρει καμία μεθοδολογική επιφύλαξη και όπως προκύπτει τα τελικά δεδομένα θα καταδεικνύουν ότι το πρωτογενές έλλειμμα το 2012 διαμορφώθηκε χαμηλότερα από το 1,5% του ΑΕΠ, επίπεδα που προέβλεπε το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομική Στρατηγικής.