Ο διευθύνων σύμβουλος της Τράπεζας Κύπρου, Γιάννης Κυπρή, σε γραπτή δήλωση αναφέρει ότι ακόμη δεν έχει λάβει επίσημη επιστολή του διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, για το θέμα της παραίτησής του.

Ωστόσο, επιβεβαιώνει ότι ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας τον κάλεσε το πρωί στο γραφείο του και του ζήτησε, προφορικά, να υποβάλλει την παραίτησή του. Παράλληλα, αναφέρει, ότι ενημερώθηκε και για την απόφαση απομάκρυνσης των μελών του ΔΣ της τράπεζας.

«Η αιτιολογία που μου δόθηκε», σημειώνει, «είναι πως με βάση το διάταγμα περί εξυγίανσης που πρόσφατα ψήφισε η Βουλή και έπειτα από απαίτηση της τρόικας, στην Τράπεζα Κύπρου διορίστηκε διαχειριστής». Ο διαχειριστής, προσθέτει, αναλαμβάνει τη διεκπεραίωση των εργασιών κατά τη μεταβατική περίοδο απορρόφησης της καλής Λαϊκής από την Τράπεζα Κύπρου.

«Αυτές οι ώρες είναι πολύ δύσκολες για όλους. Η Τράπεζα Κύπρου ήταν και πρέπει να παραμείνει το βασικό στήριγμα της οικονομίας και της κοινωνίας μας στην προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κρίση που βιώνει ο τόπος. Ελπίζω πως οι χειρισμοί που θα γίνουν στη μεταβατική αυτή περίοδο, θα σεβαστούν τους εργαζομένους, τους μετόχους και τους πελάτες της Τράπεζας Κύπρου», καταλήγει ο κ. Κυπρή.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr