Παρότι η απόφαση να παραμείνουν για μερικές ακόμη ημέρες κλειστές οι κυπριακές τράπεζες -που έκλεισαν στις 16 Μαρτίου- ακόμη και τώρα που υπάρχει συμφωνία για το πακέτο διάσωσης της Κύπρου μπορεί να φάνηκε ως ένα ακόμη σημάδι αβεβαιότητας στην οικονομική κρίση που ταλανίζει την ευρωζώνη, ωστόσο πολλοί αναλυτές υποστηρίζουν ότι η απόφαση αυτή ήταν θετική και θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των επενδυτών.

Όπως υποστηρίζουν στο οικονομικό δίκτυο CNBC ειδικοί αναλυτές, η απόφαση να παραμείνουν κλειστές οι Κυπριακές τράπεζες έως την Πέμπτη δείχνει ότι οι αρχές εργάζονται σκληρά για να αποφασίσουν μέτρα που θα σταθεροποιήσουν το βαριά χτυπημένο τραπεζικό σύστημα της χώρας.

«Οι άνθρωποι που έχουν χρήματα σε αυτές τις τράπεζες θέλουν να ξανανοίξουν, όμως είναι πολύ πιο σημαντικό για την παγκόσμια οικονομική σταθερότητα αυτό να γίνει με το σωστό τρόπο», δήλωσε στο δίκτυο CNBC ο επικεφαλής αναλυτής της Standard Chartered Bank στη Σιγκαπούρη.

Για να ενισχύσει την άποψή του ο κ. Brice σημειώνει ότι δεν υπήρξε ιδιαίτερη άνοδος των επιτοκίων δανεισμού στην ευρωπαϊκή περιφέρεια, γεγονός που, όπως αναφέρει, δείχνει ότι οι επενδυτές θεωρούν ότι συγκρατούνται τα χειρότερα.
Ο επικεφαλής αναλυτής για την Ασία της ING Financial Markets δήλωσε ότι είναι σημαντικό να παραμείνουν κλειστές οι τράπεζες ώστε οι Κυπριακές αρχές να επεξεργαστούν τις πιθανές συνέπειες από το «κούρεμα» των καταθέσεων.

Δείτε εδώ όλες τις δραματικές εξελίξεις στην Κύπρο με συνεχή ενημέρωση από το newsbeast.gr