Την αντίθεσή του στο νέο καθεστώς απολύσεων επαναλαμβάνει ο ΣΕΒ

«Η Ελλάδα πρέπει να συγκλίνει στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες και όχι να αποκλίνει από αυτούς»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
2:55
11/06/2019
Την αντίθεσή του στο νέο καθεστώς απολύσεων επαναλαμβάνει ο ΣΕΒ
2
loading

Την αντίθεσή του προς το νέο καθεστώς για τις απολύσεις εργαζομένων επαναλαμβάνει ο ΣΕΒ σε σχετική μελέτη.

Όπως υποστηρίζει, με τον νέο νόμο προστίθεται ως όρος για την εγκυρότητα της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας η συνδρομή «βάσιμου λόγου κατά την έννοια του άρθρου 24 του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη», πέραν της καταβολής αποζημίωσης, του έγγραφου τύπου, και της ασφάλισης του εργαζομένου.

«Όμως, κατά την έννοια του Αναθεωρημένου Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη (ΑνΕΚΧ), η καταβολή αποζημίωσης και ο βάσιμος λόγος δεν προβλέπονται σωρευτικά, αλλά μόνο εναλλακτικά», υποστηρίζει ο ΣΕΒ.

«Η Ελλάδα πρέπει να συγκλίνει στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες και όχι να αποκλίνει συστηματικά από αυτούς. Η μεταρρύθμιση του δικαίου της απόλυσης  στην Ελλάδα, αξιοποιώντας το γράμμα και το πνεύμα του άρθρ. 24 του ΑνΕΚΧ, και η απλοποίηση και κωδικοποίησή του, παραμένουν μια  αναγκαία μεταρρύθμιση, για την απελευθέρωση των προσλήψεων και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας», καταλήγει ο Σύνδεσμος.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
 1. avatar fasdfsd

  \"Η Ελλάδα πρέπει να συγκλίνει στους διεθνείς και ευρωπαϊκούς κανόνες και όχι να αποκλίνει συστηματικά από αυτούς\"
  Ναι στη Ευρωπη παιρνεις 600 ευρω και τα αφεντικα σε αντιμετωπιζουν σαν σκουπιδι και σε εκβιαζουν καθε μερα και σιχαινεσαι τη ζωη σου.
  Δεν σου πληρωνουν υπερωριες που σε αναγκαζουν να κανεις, πρεπει να παρακαλας για να παρεις μια αδεια και βεβαια δεν τους ελεγχει κανενας.
  Ετσι ακριβως ειναι στην ευρωπη οποτε κοψε οτι υπαρχει να μην διαφερει και απο την σκλαβια.

 2. avatar alekos

  ΑΣΤΕΙΟΤΗΤΕΣ!!!! ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΕΒ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΕΙ ΦΙΛΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει