Ανοιχτή σε μείωση του βασικού επιτοκίου της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα

Παραμένει στο τραπέζι αυτό το σενάριο αν υπάρξει στασιμότητα στην οικονομία της ευρωζώνης


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
10:12
09/06/2019
Ανοιχτή σε μείωση του βασικού επιτοκίου της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα
1
loading

Ανοιχτή σε περαιτέρω μείωση του βασικού επιτοκίου της είναι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, εάν η οικονομική ανάπτυξη εξασθενίσει κατά το υπόλοιπο του έτους και το ισχυρό ευρώ αποτελεί πρόβλημα για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ήδη υφίσταται τις συνέπειες του παγκόσμιου εμπορικού πολέμου, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ επικαλούμενο δύο πηγές.

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι τα επιτόκιά της θα παραμείνουν «στα σημερινά τους επίπεδα», τουλάχιστον μέχρι και το πρώτο εξάμηνο του 2020.

Δύο πηγές εν γνώσει των συζητήσεων στην ΕΚΤ για την πολιτική της δήλωσαν ότι η μείωση επιτοκίων συνεχίζει να βρίσκεται στο «παιχνίδι», αν η οικονομία του μπλοκ βρεθεί και πάλι σε στασιμότητα αφού κατέγραψε ρυθμό ανάπτυξης 0,4% το πρώτο τρίμηνο του έτους.

«Εάν ο πληθωρισμός και η ανάπτυξη επιβραδυνθούν, τότε είναι δικαιολογημένη μια μείωση των επιτοκίων», δήλωσε η μία από τις πηγές. Εκπρόσωπος της ΕΚΤ αρνήθηκε να σχολιάσει.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Χαχα

    Φτηνό επιτόκιο = αυξηςη δανεισμου = άνοδος των τιμών των αγαθών= και στο τέλος νέα κόκκινα δάνεια. Οικονομολόγοι και τραπεζίτες φωστήρες !

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει