Αύξηση κατά 50% το 2018 στις εξαγωγές μελιού προς τη Γαλλία

Στη10η θέση μεταξύ των προμηθευτών η Ελλάδα


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
2:06
04/06/2019
Αύξηση κατά 50% το 2018 στις εξαγωγές μελιού προς τη Γαλλία
2
loading

Σημαντικές είναι οι προοπτικές διεύρυνσης των ελληνικών εξαγωγών μελιού στη γαλλική αγορά, με δεδομένο ότι στη Γαλλία η εγχώρια παραγωγή υπολείπεται σημαντικά της κατανάλωσης, όπως προκύπτει από έρευνα αγοράς που εκπόνησε το Γραφείο Οικονομικών & Εμπορικών Υποθέσεων της πρεσβείας της Ελλάδας στο Παρίσι. Η Γαλλία συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερων καταναλωτών μελιού στην Ευρώπη, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει τη 10η θέση μεταξύ των προμηθευτών της.

Σύμφωνα με στοιχεία της γαλλικής Τελωνειακής Υπηρεσίας, το συντριπτικό μερίδιο του μελιού που εισήγαγε η Γαλλία κατά το 2018 προήλθε από την Ισπανία, το Βέλγιο, τη Γερμανία, την Ουκρανία, την Ουγγαρία, την Πολωνία, την Ιταλία, την Αργεντινή, τη Ρουμανία και την Ελλάδα. Όπως σημειώνει η έρευνα, η χώρα μας κατέλαβε το 2018 τη 10η θέση μεταξύ των προμηθευτών της Γαλλίας, έχοντας επιτύχει εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών της προς τη Γαλλία σε σχέση με το 2017 της τάξης του 42% σε όρους αξίας και σχεδόν 50% σε όρους ποσότητας. Οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 1,9 εκατ. ευρώ και 597 τόνους, καταλαμβάνοντας μερίδια 1,8% και 1,85% αντιστοίχως επί των συνολικών εισαγωγών μελιού της Γαλλίας. Όπως σημειώνεται στην έρευνα, ο χαμηλός όγκος εξαγωγών της Ελλάδας οφείλεται κυρίως στον έντονο ανταγωνισμό που υφίσταται από τις λοιπές χώρες παραγωγούς μελιού και ιδίως την Ισπανία, το Βέλγιο και τη Γερμανία.

Ωστόσο, από τα στοιχεία γίνεται αντιληπτό ότι η Ελλάδα έχει αυξήσει σημαντικά τις εξαγωγές μελιού προς τη Γαλλία, με μέσο ετήσιο ρυθμό αύξησης 25,6% σε όρους αξίας και 37% σε όρους ποσότητας, ενώ οι προοπτικές διείσδυσής του στη γαλλική αγορά να είναι μεγαλύτερες. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το ελληνικό μέλι είναι ιδιαίτερα υψηλής ποιότητας, χάρη στο ευνοϊκό κλίμα και τη σημαντική βιοποικιλότητα που διαθέτει η χώρα μας, είναι ένα παραδοσιακό προϊόν με μεγάλη ιστορία και φήμη, το οποίο όμως ανταποκρίνεται στις σύγχρονες καταναλωτικές απαιτήσεις, και ιδιαίτερα των Γάλλων καταναλωτών, οι οποίοι αναζητούν προϊόντα που όχι μόνο είναι ωφέλιμα για την υγεία και διαθέτουν ανώτερη ποιότητα και γεύση, αλλά και υιοθετούν υπεύθυνες μεθόδους παραγωγής, που σέβονται το περιβάλλον, όπως τα βιολογικά. Κρίσιμα στοιχεία για την επιτυχή διείσδυση στη γαλλική αγορά αποτελούν η ανάδειξη του προϊόντος μέσω της καλαίσθητης συσκευασίας και ετικέτας, η σωστή τοποθέτηση του προϊόντος, καθώς και η στοχευμένη προώθηση και προβολή του προϊόντος, επισημαίνεται.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Parathinalos

    Το μέλι στην Ελλάδα πρέπει να πωλείται χωρίς ΦΠΑ και χωρίς επιβάρυνση από τον έμπορο, στην τιμή του παραγωγού. Και μάλιστα εάν η παραγωγή καλύπτει την ζήτηση στην εγχώρια αγορά, να υπάρχουν και φοροαπαλλαγές στους παραγωγούς.

  2. avatar SER 30

    '' έχοντας επιτύχει εντυπωσιακή αύξηση των εξαγωγών της προς τη Γαλλία σε σχέση με το 2017 της τάξης του 42% σε όρους αξίας και σχεδόν 50% σε όρους ποσότητας. Οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 1,9 εκατ. ευρώ και 597 τόνους, καταλαμβάνοντας μερίδια 1,8% και 1,85% αντιστοίχως επί των συνολικών εισαγωγών μελιού της Γαλλίας. Όπως σημειώνεται στην έρευνα, ο χαμηλός όγκος εξαγωγών της Ελλάδας οφείλεται κυρίως στον έντονο ανταγωνισμό που υφίσταται από τις λοιπές χώρες παραγωγούς μελιού και ιδίως '' ΟΤΑΝ ΕΙΣΑΙ ΜΙΚΡΗ ΧΩΡΑ ΕΧΕΙΣ ΛΙΓΗ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΟΙΡΑΙΩΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΚΡΟΣ ΛΙΓΟΣ ΕΙΣΑΙ ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙΣ . ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΛΗΣΕΙΣ ΟΛΑ ΜΑ ΟΛΑ ΠΑΛΙ ΛΙΓΑ ΕΙΝΑΙ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΙΣΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΣΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙΣ ΠΑΛΙ ΔΕΚΑΤΟΣ ΕΙΚΟΣΤΟΣ ΘΑ ΕΙΣΑΙ . ΑΠΛΩΣ ΝΑ ΠΑΡΑΓΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΛΑΜΕ ΚΑΙ ΞΑΝΑ ΜΑΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΣΤΟΝ ΑΤΕΛΕΙΩΤΟ ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΕΜΠΟΡΙΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ . ΚΑΛΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΕΣ ΚΑΛΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΟΥΡΑΓΙΟ Σ ' ΟΛΟΥΣ .

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει