Οι προβλέψεις για την αγορά κρασιού τα επόμενα χρόνια

Ποια χώρα θα κατέχει την πρωτιά και ποια θα είναι η δεύτερη «δύναμη»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΔΙΕΘΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
19:14
26/03/2019
Οι προβλέψεις για την αγορά κρασιού τα επόμενα χρόνια
loading

Τις εκτιμήσεις της για τη διεθνή αγορά οίνου παρουσίασε το International Wine and Spirit Research (IWSR). Σύμφωνα με αυτές, το ποσό που θα αγγίξει αυτή προσδιορίζεται στα 207 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι όγκοι κρασιού προβλέπεται να φτάσουν τα 2,7 δισ. κιβώτια των 9 λίτρων.

Σύμφωνα με το IWSR, η αγορά του οίνου αναμένεται να παρουσιάσει αύξηση 2,15% μεταξύ 2017 και 2022, κάτι που καταδεικνύει την παγκόσμια τάση οι καταναλωτές να αγοράζουν λιγότερα αλλά ποιοτικότερα κρασιά. Μία τάση που επηρεάζει ιδιαίτερα την Αμερική και την Ασία.

Η αξία της αμερικανικής αγοράς για το 2017 ανήλθε σε 34,8 δισ. δολάρια, καταλαμβάνοντας έτσι την πρώτη θέση παγκοσμίως. Ακολουθεί η αγορά της Γαλλίας με 16,7 δισ. δολάρια, ενώ την πρώτη τριάδα στις πολυτιμότερες αγορές συμπληρώνει η Κίνα με 16,5 δισ. ευρώ.

Πάντως, σύμφωνα με τις προβλέψεις και όπως αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το 2020 η Κίνα αναμένεται να ξεπεράσει τη Γαλλία και να βρεθεί στη δεύτερη θέση, με την κινεζική αγορά να υπολογίζεται ότι θα αξίζει 19,5 δισ. δολάρια.

Σχετικά με τον όγκο, την πρώτη θέση, για το 2017, διατηρούν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής με 318 εκατ. κιβώτια, με την Ιταλία να ακολουθεί «κατά πόδας» με 266 εκατ. κιβώτια. Ακολουθούν η Γαλλία με 250 εκατ. κιβώτια κρασιού, η Γερμανία με 224 εκατ. κιβώτια και η Κίνα με 156 εκατ. κιβώτια.

Σημειώνεται, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κίνα είναι αντιστοίχως στην τρίτη και τέταρτη θέση των κυριότερων χωρών εισαγωγής, πίσω από τη Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, με ανοδικές τάσεις.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει