«Διαφωνώ με τις περικοπές σε βάρος των φτωχών»

Τους λόγους του ναυαγίου της Συνόδου Κορυφής εξηγεί ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
12:34
24/11/2012
«Διαφωνώ με τις περικοπές σε βάρος των φτωχών»
2
loading

Βασική αιτία για την αποτυχία των 27 χωρών της Ευρωζώνης να συμφωνήσουν στη χθεσινή διαπραγμάτευση για τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θεωρεί τη διάκριση μεταξύ των χωρών που συνεισφέρουν και των χωρών που αποδέχονται, ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην Deutsche Welle, εξήγησε τους λόγους του ναυαγίου της Συνόδου Κορυφής: «Νομίζω ότι κάνουμε ένα λάθος και αυτό το λάθος το συμμερίζονται σε μεγάλο βαθμό οι χώρες-μέλη και η κοινή γνώμη στην Ευρώπη: Κάνουμε διάκριση μεταξύ χωρών που συνεισφέρουν και αποδεκτών. Εγώ υποστηρίζω ρητά και κατηγορηματικά ότι όλες οι 27 χώρες της ΕΕ είναι αποδέκτες. Όλοι ωφελούμεθα από τη συμμετοχή μας στην ΕΕ. Θεωρώ λοιπόν ότι αυτή η τεχνητή διάκριση δεν ανταποκρίνεται στα ζητούμενα του 21ου αιώνα», ανέφερε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου δεν θεωρεί επιλήψιμο το γεγονός ότι κάθε χώρα φέρνει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων τις δικές της θέσεις και με βάση αυτές προσπαθεί να επηρεάσει το αποτέλεσμα της συνόδου. Είναι καλό να γνωρίζει ο ένας τις θέσεις του άλλου.

Ωστόσο, διευκρινίζει ο κ. Γιούνκερ απαιτούνται πολλές συνεδριάσεις μέχρι να προκύψει αποτέλεσμα. Για τον λόγο αυτόν ο πρόεδρος του Eurogroup δεν ρισκάρει μια πρόγνωση για την επόμενη σύνοδο. «Είναι υπόθεση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν φαν Ρομπάι να κρίνει πότε θα πρέπει να συνεδριάσουμε. Δεν πιστεύω ότι αυτό θα γίνει εντός μερικών εβδομάδων. Το βλέπω στα τέλη Ιανουαρίου με αρχές Φεβρουαρίου», επισημαίνει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

O πρόεδρος του Eurogroup εμφανίζεται επιφυλακτικός για μια σειρά περικοπών στον προϋπολογισμό που ζητούν κυρίως οι μεγάλοι της ΕΕ. Μία από αυτές είναι η μείωση των πόρων της αναπτυξιακής βοήθειας προς τις φτωχές χώρες.

 «Είμαι της άποψης ότι δεν είναι καλό να προγραμματίζουμε περικοπές σε βάρος των φτωχών του κόσμου. Βέβαια, αυτό είναι εύκολο γιατί οι φτωχοί δεν βρίσκονται στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Τα 24 χιλιάδες παιδιά που πεθαίνουν κάθε μέρα από την πείνα δεν κάθονται στο τραπέζι μας. Και για αυτόν τον λόγο διαφωνώ με τις περικοπές αυτές», τονίζει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Τάσος

    ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ...

  2. avatar Σκυλοπνιχτρης

    Άκυρα τα Χριστούγεννα για φέτος στην Eλλάδα!!! Η γέννηση ματαιώνεται!Ο Ιωσήφ πρέπει να πληρώσει περαίωση (χάλια οι δουλειές!), η Παναγία δεν παίρνει επίδομα τοκετού, οι Άγγελοι δεν πετάνε λόγω απεργίας των ελεκτών,η Φάτνη πρέπει να τακτοποιηθεί ως ημιυπαίθριος & οι 3 Μάγοι θα...απελαθούν ως λαθρομετανάστες!!!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει