Πρόσθεσε το Newsbeast στις προτεινόμενες πηγές σου στη Google

Θετική κατάληξη στο σήριαλ των διαπραγματεύσεων για τη διαχείριση του ελληνικού προβλήματος και την εκταμίευση της δόσης συνεχίζει να προεξοφλεί το ΧΑ.

Δεύτερη ημέρα ανόδου των χρηματιστηριακών δεικτών, με βασικό μοχλό τις τραπεζικές μετοχές, που κινήθηκαν σε ρυθμούς ράλι, αποκομίζοντας σωρευτικά κέρδη πάνω από 10% σε δύο συνεδριάσεις.

Οι προσδοκίες αναθερμαίνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον, που διαχέεται σταδιακά σε μεγάλη γκάμα μετοχών.
Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκτιμούν ότι η ανοδική δυναμική θα διατηρηθεί, όσο θα ενισχύονται οι ενδείξεις ότι θα επιτευχθεί προσέγγιση απόψεων και θα υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας ή στη Σύνοδο Κορυφής την επόμενη εβδομάδα.

Ο Γενικός Δείκτης διαμορφώθηκε στις 846,8 μονάδες καταγράφοντας άνοδο +1,99%. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα 77,68 εκατ. ευρώ.