Αναστέλλεται εκ νέου ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων

Δεν θα εφαρμοστεί έως την 31η Δεκεμβρίου 2019


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
20:43
11/12/2018
Αναστέλλεται εκ νέου ο φόρος υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων
1
loading

Αναστέλλεται για ένα ακόμη φορολογικό έτος και συγκεκριμένα έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, η επιβολή του φόρου υπεραξίας στις μεταβιβάσεις ακινήτων από επαχθή αίτια.

Αυτό προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, και στην οποία επισημαίνεται ότι η νέα αναστολή δίδεται για λόγους ενίσχυσης της αγοράς ακινήτων σε μια κρίσιμη περίοδο για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Με άλλη διάταξη, παρατείνεται για ένα ακόμη έτος και ειδικότερα έως την 31η Δεκεμβρίου 2019, η μη αναπροσαρμογή των μισθωμάτων που καταβάλλουν το Δημόσιο και οι φορείς του δημόσιου τομέα. Το μέτρο αυτό, όπως αναφέρεται, κρίνεται αναγκαίο, καθώς η αγορά των ακινήτων εξέρχεται μεν από μια πολυετή κρίση (στην οποία είχε εισέλθει από το 2010), αλλά βρίσκεται ακόμη σε μεταβατικό στάδιο σταθεροποίησης. Για αυτό κρίνεται απαραίτητο να υπάρξει ένα χρονικό διάστημα προσαρμογής, ειδικότερα στον τομέα των επαγγελματικών ακινήτων που προσφέρονται για τη στέγαση των δημοσίων υπηρεσιών.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar κκε εσωτερικού

    Τι κάνουμε για να υφαρπάξουμε μερικά ψηφαλάκια στις εκλογές!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει