Σε δύο σημαντικές επενδυτικές κινήσεις στο χώρο της «πράσινης οικονομίας» προχώρησε η Eurobank στο πλαίσιο της στρατηγικής στήριξης εξωστρεφών και «πράσινων» επιχειρήσεων.

Συγκεκριμένα, προχώρησε στην απόκτηση μειοψηφικής συμμετοχής κάτω του 5% στην εταιρεία «Chipita» και σε συνεργασία με τον Όμιλο Λασκαρίδη, μέσω της κοινής εταιρείας Sinda Enterprises, στην απόκτηση του 40% των μετοχών της εταιρείας Μεσόγειος, μίας από τις μεγαλύτερες ελληνικές επιχειρήσεις στο κλάδο της διαχείρισης νερού και στερεών και υγρών αποβλήτων.

Στο πλαίσιο της δυσμενούς οικονομικής συγκυρίας, η Eurobank EFG Equities, θυγατρική του ομίλου, μέσω της Διεύθυνσης Eurobank Equity Partners, σχεδιάζει μια σειρά επενδύσεων σε εξωστρεφείς επιχειρήσεις με θετικές προοπτικές ανάπτυξης, υψηλή ανταγωνιστικότητα και ισχυρή παρουσία στο «πράσινο» κομμάτι της οικονομίας.

Στόχος είναι η ενίσχυση των δυναμικών επιχειρήσεων όχι μόνο με κεφάλαια αλλά και με τεχνογνωσία, συμβάλλοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο στην προσπάθεια διεύρυνσης των δραστηριοτήτων τους.

Σημειώνεται ότι η Chipita είναι μία από τις μεγαλύτερες εξαγωγικές ελληνικές επιχειρήσεις στον κλάδο των τροφίμων, με παρουσία σε 34 χώρες, πωλήσεις ύψους 515 εκατ. ευρώ το 2009, ισχυρή παρουσία στις Η.Π.Α. και ηγετική θέση στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Η Μεσόγειος δραστηριοποιείται στο σχεδιασμό και εκτέλεση έργων και την παροχή υπηρεσιών σε όλο το φάσμα της προστασίας του περιβάλλοντος. Διαθέτει ειδική τεχνογνωσία σε έργα κατασκευής και λειτουργίας ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, εργοστασίων μηχανικής – βιολογικής επεξεργασίας απορριμμάτων, αφαλάτωσης θαλασσινού νερού και βιολογικών καθαρισμών λυμάτων.