Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Henkel εμφανίζεται ως ηγέτης στην λίστα των εταιριών Παγκόσμιου και Ευρωπαϊκού Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones (DJSI World & DJSI Europe).

Η εταιρεία κατέκτησε για μια ακόμη φορά ηγετική θέση στην κατηγορία «Ευρείας Κατανάλωσης Αναλώσιμα Προϊόντα Οικιακής Χρήσης», καθώς επίσης παραμένει η μοναδική εταιρία στον κλάδο της η οποία εντάσσεται τόσο στον Παγκόσμιο, όσο και στον Ευρωπαϊκό Δείκτη Βιωσιμότητας του Dow Jones (DJSI World και DJSI Europe). Στους δείκτες αυτούς περιλαμβάνονται εταιρίες οι οποίες ακολουθούν τις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης στις λειτουργικές τους δραστηριότητες.

Τα αποτελέσματα της αξιολόγησης βιωσιμότητας για το 2012, που διεξήχθησαν από τη Dow Jones και το Ελβετικό πρακτορείο Βιώσιμης Διαχείρισης Κεφαλαίων (SAM), ανακοινώθηκαν στις 13 Σεπτεμβρίου 2012.

Η αξιολόγηση αυτή βασίζεται σε μία λεπτομερή ανάλυση των εταιρικών οικονομικών, καθώς και της περιβαλλοντικής και κοινωνικής επίδοσης, παρακολουθώντας θέματα όπως η εταιρική διακυβέρνηση, η διαχείριση κινδύνου, το branding, ο περιορισμός των κλιματικών αλλαγών, τα πρότυπα της εφοδιαστικής αλυσίδας και τις εργασιακές πρακτικές. Μόνο το 10% από τις 2.500 μεγαλύτερες επιχειρήσεις παγκοσμίως καταφέρνει να συγκεντρώσει τη βαθμολογία που απαιτείται για να περιληφθεί στο Δείκτη DJSI World.

«Για εμάς η βιωσιμότητα είναι το κλειδί της επιτυχημένης στρατηγικής και πηγή του ανταγωνιστικού μας πλεονεκτήματος», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Henkel, Kasper Rosted. «Ύστερα από πολυετή συνεισφορά μας στην βιώσιμη ανάπτυξη, έχουμε αποκτήσει άριστη φήμη και ηγετική θέση παγκοσμίως.

Ωστόσο έχοντας στόχο την παραμονή της Henkel στην κορυφή διατηρούμε την καλύτερη δυνατή σχέση με τους συνεργάτες, τους πελάτες και τους καταναλωτές μας, οι οποίοι μας βοηθούν στην εύρεση ποικίλων λύσεων για ένα βιώσιμο μέλλον.
Έχοντας επενδύσει για πολλά χρόνια στο σκοπό της αειφόρου ανάπτυξη, οι εξαιρετικές επιδόσεις της Henkel στον τομέα αυτόν έχουν αναγνωριστεί επανειλημμένα από πολλούς εθνικούς και διεθνείς φορείς αξιολόγησης: Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, η Henkel συμπεριλήφθηκε στο διεθνή δείκτη FTSE4Good.

Επιπλέον η εταιρία περιλαμβάνεται, και στους δείκτες Ethibel PIONEER και Ethibel EXCELLENCE Investment Register. Στο τελευταίο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, η Henkel κατετάγη στην 17η θέση των Global 100 Most Sustainable Corporations in the World. Επίσης συμπεριλήφθηκε για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά στον κατάλογο του Ινστιτούτου Ethisphere με τις πιο ηθικές εταιρίες στον κόσμο.

«Οι εργαζόμενοί μας είναι που κάνουν την διαφορά και στο κομμάτι της βιωσιμότητας – με την προσωπική τους υπόσχεση, δέσμευση, δημιουργικότητα, ταλέντο και πείρα. Αυτοί είναι που μετατρέπουν τις καλές ιδέες σε πράξη, επιτυγχάνοντας την πετυχημένη πορεία της επιχείρησης», υπογραμμίζει η Αντιπρόεδρος του Ανθρωπίνου Δυναμικού και Επικεφαλής του Συμβουλίου βιωσιμότητας της Henkel, Kathrin Menges. «Επενδύουμε στα προσόντα και στην τεχνογνωσία των υπαλλήλων μας, ενθαρρύνοντας τον καθένα ξεχωριστά, να συνεισφέρει ατομικά στην βιώσιμη ανάπτυξη μέσα από την πραγμάτωση των καθημερινών καθηκόντων τους.