Η Deutsche Bank ανακοίνωσε μείωση 65% στα καθαρά κέρδη τρίτου τριμήνου ενώ βρίσκεται σε διαδικασία αναδιάρθρωσης υπό νέα ηγεσία, αλλά παράλληλα ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο για να πετύχει κερδοφορία για το σύνολο της χρήσης.

Τα καθαρά κέρδη της μεγαλύτερης γερμανικής τράπεζας μειώθηκαν στα 229 εκατ. ευρώ από τα 649 εκατ. ευρώ ένα χρόνο νωρίτερα, ωστόσο ξεπέρασαν τα 149 εκατ. ευρώ που ανέμεναν αναλυτές σε έρευνα του Reuters.

Τα έσοδα για το τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 6,175 δισεκ. ευρώ, μειωμένα κατά 9% από τα 6,776 δισεκ. ένα χρόνο νωρίτερα.

Η Deutsche Bank προσπαθεί να ανακάμψει από τρία συνεχή ζημιογόνα έτη και μια σειρά αρνητικών εξελίξεων νωρίτερα φέτος, περιλαμβανομένης της απότομης αλλαγής στη διοίκηση, της υποβάθμισης από τον οίκο S&P και της αποτυχίας στις ασκήσεις αντοχής (stress test) της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας (Fed).

«Έχουμε υπό έλεγχο τα κόστη μας και διαθέτουμε επαρκή κεφάλαια για να αναπτυχθούμε. Βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για είμαστε κερδοφόροι το 2018, για πρώτη φορά από το 2014», δήλωσε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος Κρίστιαν Ζέβινγκ.

Ο Ζέβινγκ ανέλαβε τα καθήκοντά του τον Απρίλιο και άρχισε να εφαρμόζει σχέδια για την περικοπή άνω των 7.000 θέσεων εργασίας στο πλαίσιο αναδιάρθρωσης στην τράπεζα.

Το τρίμηνο χαρακτηρίστηκε από αδυναμία στις βασικές δραστηριότητες της τράπεζας. Τα έσοδα στη μονάδα διαπραγμάτευσης ομολόγων μειώθηκαν κατά 15%.

Η μετοχή της σημείωσε νωρίτερα πτώση άνω του 4%.