Στις επόμενες κινήσεις της ιταλικής κυβέρνησης σε ότι αφορά την οικονομική πολιτική, αναφέρθηκε ο γραμματέας της Λέγκα και ιταλός υπουργός εσωτερικών, Ματτέο Σαλβίνι, κατά την διάρκεια ομιλίας του σε κομματικό φεστιβάλ.

«Δεν θα ξεπεράσουμε το 3% στην σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ. Θα φτάσουμε πολύ κοντά, αλλά με γλυκύτητα, όπως εμείς της Λέγκα ξέρουμε να κάνουμε», είπε ο Σαλβίνι.

Σε ότι αφορά την υπόθεση του πλοίου Diciotti και την έρευνα σε βάρος του για στέρηση ατομικής ελευθερίας των μεταναστών και προσφύγων, ο ιταλός υπουργός εσωτερικών επανάλαβε ότι «αν φτάσει ένα άλλο πλοίο, θα ξανακάνει ακριβώς αυτό που έχει ήδη πράξει».

Παράλληλα, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, σε ότι αφορά την εντολή της δικαιοσύνης για κατάσχεση των λογαριασμών της Λέγκα, (λόγω σκανδάλων της προηγούμενης ηγεσίας), ο Σαλβίνι διέψευσε δημοσιεύματα τα οποία υποστηρίζουν ότι το κόμμα του ετοιμάζεται να αλλάξει όνομα. «Δεν κάνουμε πολιτική βάσει των χρημάτων ή των αποφάσεων του ενός ή του άλλου δικαστικού. Έχουμε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα και το σεβόμαστε», υπογράμμισε τέλος ο επικεφαλής του ιταλικού υπουργείου εσωτερικών.