«Η κυβέρνηση εξετάζει όλα τα εναλλακτικά σενάρια ώστε να μην υπάρχει μαζική μετάταξη προϊόντων από 11%, σε 23% του ΦΠΑ», δήλωσε σήμερα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής τονίζοντας ότι «θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια» για να μη συμβεί κάτι τέτοιο.

Σημείωσε ότι είναι θετικό το ότι η κυβέρνηση μπορεί να εξετάζει εναλλακτικά σενάρια, γιατί αυτό «σημαίνει ότι πάμε καλά στους στόχους μας».

Ερωτηθείς αν το οικονομικό επιτελείο εξετάζει το ενδεχόμενο κατάργησης του φθηνού πετρελαίου θέρμανσης, ο Γ. Πεταλωτής τόνισε ότι «δεν υπάρχει ανακοινωμένο τίποτα».

«Με υπευθυνότητα και σοβαρότητα προσεγγίζουμε το ζήτημα της προστασίας του Έλληνα πολίτη στις δύσκολες καταστάσεις που περνάμε και αυτό θα γίνει με τον δέοντα σεβασμό και στα οικονομικά της χώρας μας και στο εισόδημα του έλληνα πολίτη», δήλωσε, εξ άλλου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Ανέφερε δε ότι υπάρχουν πολλοί τρόποι να θωρακιστεί και τόνισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να ληφθούν νέα μέτρα.

Σε αυτό το σημείο, επεσήμανε ότι και στελέχη της ΝΔ δήλωσαν ότι σωστά ψηφίστηκε το μνημόνιο, τονίζοντας ότι ακόμα και η ΝΔ άρχισε να ομολογεί ότι η πολιτική αυτή – την οποία προκάλεσε η ίδια – είναι απαραίτητη.

Υπογράμμισε ακόμη ότι μέλημα της κυβέρνησης είναι να υπάρχει δίκαιη κατανομή των βαρών και στο πετρέλαιο.

Τέλος, επανέλαβε ότι οι ανακοινώσεις που θα κάνει ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δεν θα έχουν καμία σχέση με τις εξαγγελίες του παρελθόντος, «οι περισσότερες από τις οποίες έμεναν ‘κενό γράμμα’».