Οι προτεραιότητες του ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη

Σταθερός στόχος η αξιοποίηση του περιβαλλοντικού αποθέματος της Ελλάδας


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
17:14
11/07/2012
Οι προτεραιότητες του ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη
loading

Η ανάδειξη της σπουδαιότητας της ενεργειακής αποδοτικότητας, η ανάγκη επανεξέτασης του ενεργειακού μείγματος της χώρας και η διαχείριση αποβλήτων θα αποτελέσουν τις προτεραιότητες του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΕΒ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου του Ελ. Βιδάλη, ο οποίος επανεξελέγη στη θέση αυτή.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αξιοποιηθεί και η μελέτη McKinsey για τη Μείωση των Αερίων του Θερμοκηπίου στην Ελλάδα και θα επιδιωχθεί η ενίσχυση του διαλόγου με την Πολιτεία. Το Συμβούλιο θα απασχολήσει προσεχώς το θέμα που αφορά στις «Βιώσιμες Πόλεις», το οποίο -όπως τονίστηκε- μπορεί να συνδυάσει και όλα τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί μέχρι σήμερα το Συμβούλιο ΣΕΒ για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη (κλιματική αλλαγή, νερό, ενεργειακά αποδοτικά κτίρια, εξοικονόμηση ενέργειας κτλ), αναφέρει το ΑΠΕ.

Μιλώντας στη φετινή Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου ο κ. Βιδάλης τόνισε ακόμη ότι η Ελλάδα διαθέτει ένα εξαιρετικά σημαντικό οικολογικό, περιβαλλοντικό και αξιόλογο πολιτιστικό απόθεμα, η αξιοποίηση του οποίου πρέπει να αποτελεί σταθερό και καίριο στόχο.

«Ταυτόχρονη επιβεβλημένη επιλογή και χωρίς να υποθηκεύεται αυτός ο στόχος, αποτελεί η προσέλκυση ανταγωνιστικών επενδύσεων, η αξιοποίηση της καινοτομίας και η δημιουργία απασχόλησης, μέσα από την ανάδειξη της βιώσιμης ανάπτυξης, ως καταλύτη για το ξεπέρασμα της πολύπλευρης κρίσης που βιώνουμε σήμερα», κατέληξε ο πρόεδρος του Συμβουλίου.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει