«Η ελληνική κρίση ολοκληρώνεται απόψε, φτάσαμε στο τέλος του δρόμου» τόνισε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί και σημείωσε ότι είναι μία ιστορική αλλά και ευτυχισμένη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη και ότι το Grexit ανήκει πλέον οριστικά στο παρελθόν.

Ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι η σημερινή απόφαση επιτεύχθηκε επειδή η Ελλάδα έδειξε υπευθυνότητα και η ευρωζώνη αλληλεγγύη. Αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού λέγοντας όμως ότι ήταν ανάγκες. Κατά τον Γάλλο επίτροπο το πακέτο μέτρων που υιοθετήθηκε για το ελληνικό χρέος είναι αξιόπιστο και θα αποδειχθεί αποτελεσματικό διότι θα γίνει δεκτό από τις αγορές.

«Μιλάμε για 8 χρόνια προσπαθειών και θυσιών που ολοκληρώνονται. Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Μπαίνει τελεία σε μία υπαρξιακη κρίση για το κοινό νόμισμα. Ευτυχισμένη στιγμή. Στην πρώτη συμμετοχή μου σε συζήτηση για την Ελλάδα ήμουν ΥΠΟΙΚ και ο φόβος για Grexit ήταν υπαρκτός. Αυτή η δαμόκλειος σπάθη βρισκόταν πολύ κοντά μας το 2012 και το 2015. Επιτέλους οι φίλοι μας οι Ελληνες να ξαναβρουν την ελπίδα τους» τόνισε.

Ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα αλλά ενισχυμένη συνεργασία η οποία προβλέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. «Έχουμε σχεδιάσει ένα πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας για μετά το πρόγραμμα ήταν απαραίτητο, αλλα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ένα νέο μεταμφιεσμένο πρόγραμμα. Θα είναι μία εποπτεία προειδοποιητική και εποικοδομητική, γιατί είναι ένα πλαίσιο που το συμφωνούμε όλοι μαζί» τόνισε χαρακτηριστικά.