Μοσκοβισί: Η ελληνική κρίση ολοκληρώνεται απόψε, φτάσαμε στο τέλος του δρόμου

«Έχουμε σχεδιάσει μια ενισχυμένη εποπτεία αλλά δεν πρόκειται για μεταμφιεσμένο πρόγραμμα»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
2:42
22/06/2018
Μοσκοβισί: Η ελληνική κρίση ολοκληρώνεται απόψε, φτάσαμε στο τέλος του δρόμου
2
loading

«Η ελληνική κρίση ολοκληρώνεται απόψε, φτάσαμε στο τέλος του δρόμου» τόνισε ο Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί και σημείωσε ότι είναι μία ιστορική αλλά και ευτυχισμένη στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρώπη και ότι το Grexit ανήκει πλέον οριστικά στο παρελθόν.

Ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι η σημερινή απόφαση επιτεύχθηκε επειδή η Ελλάδα έδειξε υπευθυνότητα και η ευρωζώνη αλληλεγγύη. Αναγνώρισε τις θυσίες του ελληνικού λαού λέγοντας όμως ότι ήταν ανάγκες. Κατά τον Γάλλο επίτροπο το πακέτο μέτρων που υιοθετήθηκε για το ελληνικό χρέος είναι αξιόπιστο και θα αποδειχθεί αποτελεσματικό διότι θα γίνει δεκτό από τις αγορές.

«Μιλάμε για 8 χρόνια προσπαθειών και θυσιών που ολοκληρώνονται. Ιστορική στιγμή για την Ελλάδα και την Ευρωζώνη. Μπαίνει τελεία σε μία υπαρξιακη κρίση για το κοινό νόμισμα. Ευτυχισμένη στιγμή. Στην πρώτη συμμετοχή μου σε συζήτηση για την Ελλάδα ήμουν ΥΠΟΙΚ και ο φόβος για Grexit ήταν υπαρκτός. Αυτή η δαμόκλειος σπάθη βρισκόταν πολύ κοντά μας το 2012 και το 2015. Επιτέλους οι φίλοι μας οι Ελληνες να ξαναβρουν την ελπίδα τους» τόνισε.

Ο Μοσκοβισί ανέφερε ότι δεν θα υπάρξει νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα αλλά ενισχυμένη συνεργασία η οποία προβλέπεται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία. «Έχουμε σχεδιάσει ένα πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας για μετά το πρόγραμμα ήταν απαραίτητο, αλλα σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ένα νέο μεταμφιεσμένο πρόγραμμα. Θα είναι μία εποπτεία προειδοποιητική και εποικοδομητική, γιατί είναι ένα πλαίσιο που το συμφωνούμε όλοι μαζί» τόνισε χαρακτηριστικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Ευπατριδης

    Οοοχι,προς Θεού,τέτοιο πράγμα,απαπαπαπα.....

  2. avatar Voskagataprovata

    Αναγκαίες βεβαίως βεβαίως οι θυσίες κύριε επιτροπε μας, ωστόσο δεν είμαι σίγουρος αν μπορεί να καταλάβει, η γιαγιακα που έμεινε χωρίς σύνταξη και περίθαλψη, ο ξενιτεμενος χωρίς τον τόπο του και οι λοιποί κλεισμενοι στα σπίτια τους επί μια δεκαετία ελληνες, γιατί έπρεπε να τις κάνουν αυτοί τις θυσίες αντί για τις εκτεθιμενες Γαλλο-Γερμανικες τράπεζες που δανειζαν τυφλά για εξοπλισμούς και λοιπο πάρτι.
    ωστόσο έτσι είθισται όταν είσαι ο ισχυρός να κάνεις ότι θέλεις, να γράφεις και την ιστορία όπως σε βολεύει. Αυτά για ξεκαθαρισουμε ότι ημέθα σφοδρα.... δαρμενοι, ουχί παντελώς ανοητοι Μεσιε...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει