Συνάντηση αξιωματούχων της Fraport με φορείς της Κρήτης

Τα στελέχη της αυτοδιοίκησης ενημερώθηκαν για το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας για το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
18:23
20/04/2018
Συνάντηση αξιωματούχων της Fraport με φορείς της Κρήτης
loading

Τη βούληση της εταιρείας Fraport για την έναρξη διαλόγου με τους τοπικούς φορείς ώστε να υπάρξουν συνδυαστικές ενέργειες για την ανάπτυξη πλάνου με στόχο την προσέλκυση στα περιφερειακά αεροδρόμια εταιρειών και κατά τους χειμερινούς μήνες, εξέφρασε σήμερα από τα Χανιά ο διευθύνων σύμβουλος της «Fraport Creece», Alexanter Zinell.

Ο κ. Zinell συμμετείχε σε συνάντηση που έγινε στην Αντιπεριφέρεια Χανίων με την συμμετοχή του αντιπεριφερειάρχη Απόστολου Βουλγαράκη, δημάρχων της Περιφερειακής Ενότητας, του προέδρου του Επιμελητηρίου Αντώνη Ροκάκη, του διευθυντή Λειτουργιών της fraport Ηλία Μαραγκάκη και στελεχών της εταιρείας. Στόχος της συνάντησης ήταν η ενημέρωση των φορέων της αυτοδιοίκησης για το πλάνο ανάπτυξης που έχει εκπονηθεί για το αεροδρόμιο «Δασκαλογιάννης».

Όπως χαρακτηριστικά ειπώθηκε κοινός στόχος με την τοπική κοινωνία είναι να αυξηθεί η αεροπορική κίνηση και να επεκταθεί η τουριστική περίοδος. Όπως τόνισε ο κ. Zinell, σχετικά με την χειμερινή περίοδο «κατανοούμε τις ανησυχίες που υπάρχουν για αυτήν την περίοδο και για αυτό το λόγο συζητάμε με τους φορείς για το πώς θα καταφέρομε να αναδείξουμε τα Χανιά ως ένα προορισμό ο οποίος δεν περιορίζεται μόνο το καλοκαίρι, αλλά να τον αναδείξουμε και για τους χειμερινούς μήνες».

Ωστόσο, υποστήριξε ότι «αυτός είναι ένας περίπλοκος στόχος και χρειάζεται συνεργασία και σωστό μάρκετινγκ αλλά και να αποδείξουμε ότι οι τουρίστες που θα έλθουν στα Χανιά το χειμώνα θα έχουν ένα οικονομικό προβάδισμα. Δεν πιστεύω ότι η μείωση των τελών κατά τη χειμερινή περίοδο θα οδηγήσει σε αυτό, είναι ένα πολυπαραγοντικό θέμα, ένας συνδυασμός παραγόντων», όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Από την πλευρά του το στέλεχος της Fraport Ηλίας Μαραγκάκης εμφανίστηκε αισιόδοξος για την κίνηση το φετινό καλοκαίρι στο αεροδρόμιο Χανίων λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Όλες οι ενδείξεις είναι εξαιρετικά θετικές αυτό το καλοκαίρι. Υπολογίζομαι ότι η αύξηση της χωρητικότητας των αεροσκαφών θα είναι στο 18%».

Κατά την συνάντηση οι παριστάμενοι εξέφρασαν την ανησυχία τους για την αποχώρηση από τα Χανιά της αεροπορικής εταιρείας «Raynair» με τα στελέχη της Fraport να την αποδίδουν στον επιχειρησιακό σχεδιασμό της εταιρείας.

Στα στελέχη της Fraport παραδόθηκε κοινό υπόμνημα των συμμετεχόντων στη συνάντηση στο οποίο, μεταξύ άλλων, επισημαίνουν χαρακτηριστικά ότι «κοινός στόχος όλων μας πρέπει να είναι η οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Κρήτης».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει