Να προχωρήσει σε φιλόδοξες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις προκειμένου να βελτιώσει τις προοπτικές ανάπτυξής της κάλεσαν την ευρωζώνη οι χώρες-μέλη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

«Στην ευρωζώνη, η επιδίωξη μιας προόδου με στόχο τη βιωσιμότητα του χρέους, την οικονομική σταθερότητα και τις φιλόδοξες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις θα είναι κρίσιμης σημασίας για να βελτιωθεί η εμπιστοσύνη και η παραγωγικότητα, να διευκολυνθεί η εξυγίανση και να προωθηθεί η ισχυρή και ισορροπημένη ανάπτυξη», σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Διεθνής Νομισματική και Οικονομική Επιτροπή του ΔΝΤ.

Η κατάσταση στην Ευρώπη ήταν το βασικό θέμα συζήτησης των υπουργών Οικονομικών που συμμετείχαν στην εξαμηνιαία σύνοδο του ΔΝΤ.

«Η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει προοδευτικά όμως ακόμη απομένουν πολλά να γίνουν. Οι προοπτικές εξακολουθούν να μιλούν για μέτρια ανάπτυξη και οι κίνδυνοι παραμένουν αυξημένοι. Θα συνεχίσουμε να δρούμε συλλογικά για να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη, να αναζωογονήσουμε την ανάπτυξη και να δημιουργήσουμε θέσεις εργασίας», τονίζεται στην ανακοίνωση.