Μια ακόμη ευκαιρία στους φορολογούμενους που θέλουν να… παραδοθούν στην εφορία και να αποκαλύψουν αδήλωτα εισοδήματα τους πριν τους βρει ο ελεγκτικός μηχανισμός εξετάζει να δώσει η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Η προθεσμία λήγει κανονικά σήμερα και ήδη οι εκπρόσωποι των λογιστών έχουν ζητήσει να υπάρξει νέα παράταση μέχρι το τέλος του έτους καθώς το ενδιαφέρον των φορολογούμενων για την ρύθμιση κρίνεται σημαντικό.

Μέχρι στιγμής έχουν υπαχθεί στη ρύθμιση περίπου 100.000 φορολογούμενοι οι οποίοι έχουν αποκαλύψει εισοδήματα ύψους 5 δις. ευρώ και έχουν βεβαιωθεί φόροι που υπερβαίνουν τα 500 εκατ. ευρώ.

Στο πλαίσιο αυτό, η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου βλέπει θετικά τα αιτήματα των λογιστών και έχει θέσει το θέμα της παράτασης της ρύθμισης οικειοθελούς αποκάλυψης αδήλωτων εισοδημάτων στους δανειστές.

Η θέση των θεσμών είναι γνωστή. Είναι αντίθετοι σε κάθε ρύθμιση. Ωστόσο όπως λένε στο υπουργείο Οικονομικών, βλέποντας τα αποτελέσματα της ρύθμισης στα δημόσια ταμεία δεν αποκλείεται να πειστούν, να δώσουν το «οκ» και να ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να δοθεί μια νέα τελευταία παράταση της προθεσμίας, πιθανόν μέχρι το τέλος του έτους.

Στην περίπτωση που αποφασιστεί νέα παράταση τότε θα πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή νέα τροπολογία.