Επιβεβαίωσε το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τις πληροφορίες ότι στις συναντήσεις της γενικής διευθύντριας του Ταμείου Κριστιν Λαγκάρντ με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ και τον Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί εξετάσθηκε εκτενώς το ζήτημα της Ελλάδος.

Ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων του ΔΝΤ Τζέρι Ράϊς στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου στην Ουάσιγκτον δήλωσε πως οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία απασχόλησαν τις επαφές Λαγκάρντ με Μέρκελ και Σαρκοζί και δεν διέψευσε, αλλά και ούτε επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που φέρουν την Γενική Διευθύντρια του Ταμείου να έχει ζητήσει από τους ηγέτες της Γερμανίας και της Γαλλίας η βοήθεια προς την Ελλάδα να αυξηθεί κατά ένα σημαντικό ποσό δεκάδων δισ. ευρώ.

Ο Ράϊς αν και ερωτήθηκε επανειλημμένως για το εάν υπάρχει αίτημα του ΔΝΤ για αύξηση της στήριξης του επισήμου τομέα προς την Ελλάδα αρκέσθηκε να δηλώσει πως το κλιμάκιο του ΔΝΤ που επιστρέφει στις 17 Ιανουαρίου στην Ελλάδα με επικεφαλής τον κ. Πόλ Τόμσεν θα συζητήσει όλα τα θέματα με τις ελληνικές Αρχές.

Για το PSI δήλωσε πως όσο πως «όσο πιο σύντομα ολοκληρωθεί η συμφωνία τόσο καλύτερα» και προσέθεσε πως στόχος παραμένει η μείωση του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

Για τη βιωσιμότητα του χρέους τόνισε πως αυτή τελικά θα κριθεί από τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) και του επίσημου τομέα (OSI) στην ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.