Την ένταξη δημιουργίας Ενιαίας Αρχής Πληρωμής Δημοσίου, στο Δ’ ΚΠΣ (ΕΣΠΑ) ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομίας.

Μέσω αυτής της Αρχής θα πληρώνονται οι μισθοί σε όλο το Δημόσιο τομέα και το πρώτο βήμα για τη σύστασή της ήταν η απογραφή των δημοσίων υπαλλήλων.

Τέσσερα έργα του υπουργείου Οικονομικών συνολικού προϋπολογισμού 12,21 εκ ευρώ, εντάσσονται στις Κοινοτικές χρηματοδοτήσεις, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, τα οποία θα προκηρυχθούν στο προσεχές τρίμηνο.

Πρόκειται για:
-Την παροχή ψηφιακών υπηρεσιών για την Ενιαία Μισθοδοσία (Ενιαία Αρχή Πληρωμής), έργο ιδιαίτερης βαρύτητας μετά και την ολοκλήρωση της απογραφής των Δημοσίων Υπαλλήλων.

-Πολυκαναλικές υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις, με στόχο την επιτάχυνση και απλοποίηση των διαδικασιών συναλλαγής με το Υπουργείο Οικονομικών.

-Ψηφιακές υπηρεσίες Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων

-Τη δημιουργία περιβάλλοντος διαλειτουργικότητας στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων για την υλοποίηση ψηφιακών υπηρεσιών προς το Δημόσιο και τις επιχειρήσεις.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.