Πετρόπουλος: Καμία αλλαγή για τους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα έως 17.000 ευρώ

«Το μέτρο του συνυπολογισμού των ασφαλίστρων θα ισχύσει μετά το 2018»


ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΣΦΑΛΙΣΗ
10:15
15/05/2017
Πετρόπουλος: Καμία αλλαγή για τους ελεύθερους επαγγελματίες με εισόδημα έως 17.000 ευρώ
3
loading

«Η σχέση μέτρων και αντίμετρων είναι δημοσιονομικά ουδέτερη.Μέτρα και αντίμετρα είναι ισορροπημένα» δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων Τάσος Πετρόπουλος. Μιλώντας στον ΣΚΑΪ υπογράμμισε ότι δεν αυξήθηκαν τα μέτρα και πως ο υπολογισμός τους σε 5 δισ. «είναι θέμα ανάγνωσης», καθώς «πρόκειται για το μικτό ποσό ενώ το καθαρό είναι 3,6 δισ.».

Σε ότι αφορά στην απόφαση για συνυπολογισμό των ασφαλίστρων των ελευθέρων επαγγελματιών στις εισφορές είπε ότι δεν επηρεάζει, «ούτε προκύπτει σοβαρό πρόβλημα για εισοδήματα έως 17.000 ευρώ, σε σύγκριση με τις εισφορές που κατέβαλαν στο παρελθόν». Διευκρίνισε πως το μέτρο θα ισχύσει μετά το 2018, καθώς θα υπάρξει και μια έκπτωση 15%, ενώ υποσχέθηκε ότι για υψηλά εισοδήματα θα υπάρξουν παρεμβάσεις στην κλιμάκωση.

Τόνισε ότι, με το νέο σύστημα, η εισπραξιμότητα έχει βελτιωθεί σημαντικά σε σχέση με το παρελθόν, εκτίμησε πως τον Μάρτιο η χαμηλή απόδοση οφείλεται στο γεγονός ότι δεν στάλθηκαν ειδοποιητήρια, όπως είχαν συνηθίσει οι ασφαλισμένοι.

Ο κ. Πετρόπουλος εκτίμησε ότι το νέο σύστημα θα αποδώσει καρπούς και σε επίπεδο εισπραξιμότητας και εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων.

Τέλος επισήμανε ότι έως τον Οκτώβριο θα έχει λυθεί και το θέμα με την απονομή των συντάξεων που καθυστερούσαν. «Από 160.000 που εκκρεμούσαν έχουν πέσει κάτω από 90.000 σήμερα και έως τον Οκτώβριο δεν θα υπάρχουν σοβαρές εκκρεμότητες» είπε χαρακτηριστικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

3
σχόλια
  1. avatar gnm

    θα φυγετε κακην κακως απατεωνες, και θαναι μερα μεσημερι

  2. avatar DNE1974

    Μη πιστεύετε τους ΨΕΥΤΕΣ. Ετσι λέγανε και για τις συντάξεις ότι αν το σύνολο κύριας και επικουρικής δε ξεπερνούσε τα 1.300 € δε θα υπήρχε μεταβολή. Μετά το 1ο και 2ο μνημόνιο με είχαν φτάσει στα 1.250 € συνολικά , κάτω δηλαδή από το όριο των 1.300 € και ήρθαν ΟΙ ΨΕΥΤΕΣ και έκαναν λέει επανυπολογισμό ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΤΟ ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΠΗΓΑΝ ΣΤΑ 850 €. ΟΥΣΤ ΨΕΥΤΕΣ ΜΑΥΡΟ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

  3. avatar achιlles

    17000 ακαθάριστα!Ποσα θα τους μεινουν για να συντηρησουν τις οικογενειες τους,μετα τα χαράτσια ?ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ !!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει