Η κρίση χρέους που μαστίζει την ευρωζώνη, οι φόβοι για ένα νέο κύκλο παγκόσμιας ύφεσης, αλλά και στη σκιά της υποβάθμισης της 4ης μεγαλύτερης οικονομίας στην Ευρώπη, της Ισπανίας, γίνεται η σημερινή σύνοδος των G20 στο Παρίσι.

«Αυτή η συνάντηση λαμβάνει χώρα σε μια φάση που απόλυτη προτεραιότητα για να είναι επιτυχής η σύνοδος των G20 είναι να βρεθούν οι τρόποι για την σταθεροποίηση της ευρωζώνης» δήλωσε πηγή του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών με τη Γαλλία να είναι η προεδρεύουσα της συνόδου.

Κι ενώ η Άνγκελα Μέρκελ είχε υποστηρίξει ότι η ευρωζώνη θα προσέλθει στη σύνοδο των 20 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου με μια ενιαία πρόταση σχετικά με την αντιμετώπιση της κρίσης και το ζήτημα της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, Παρίσι και Βερολίνο φαίνεται να μην έχουν επιλύσει ακόμη της διαφορές τους όσον αφορά το ρόλο του EFSF στην κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζικών ιδρυμάτων.

Η Σύνοδος γίνεται ενώ πλέον οι αναφορές για κούρεμα του ελληνικού χρέους, που αγγίζει ακόμη και το 50%, γίνονται δημόσια και από τα πλέον επίσημα χείλη. Χθες μετά τη συνάντησή του με το Γιώργο Παπανδρέου, ο Ζαν Κλωντ Γιούνκερ δήλωσε πως δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο κουρέματος του ελληνικού χρέους.

Πηγή: 24h.gr