Να λάβει τις απαραίτητες αποφάσεις προκειμένου να επιλύσει την ελληνική κρίση που απειλεί στο σύνολό του το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, καλεί την Ευρωζώνη ο Bρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζορτζ Όσμπορν.

Παράλληλα ο βρετανός υπουργός κάλεσε τις χώρες της ζώνης του ευρώ, πριν από τη σύνοδο των ευρωπαίων υπουργών Οικονομικών στο Λουξεμβούργο, να «ενισχύσουν»» τις τράπεζές και να «αποφασίσουν τι θα κάνουν με την Ελλάδα».

«Ο στόχος μου είναι σαφής: το ευρωπαϊκό ταμείο αρωγής πρέπει να γίνει μια μέγιστη δύναμη κρούσης, η ζώνη του ευρώ πρέπει να ενισχύσει τις τράπεζές της και η ζώνη του ευρώ πρέπει να βάλει τέλος σε κάθε κερδοσκοπία, να αποφασίσει τι θέλει να κάνει με το θέμα της Ελλάδας και να επιμείνει σ’ αυτό», δήλωσε ο Όζμπορν μιλώντας στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μάντσεστερ.

«Η κρίση του χρέους της ζώνης του ευρώ πρέπει να επιλυθεί αμέσως», πρόσθεσε ο Όζμπορν, ενώ εξέφρασε για μια ακόμη φορά την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι η χώρα του δεν υιοθέτησε το ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.

«Οι επόμενες γενιές θα πουν: ‘Δόξα τω Θεώ, η Βρετανία δεν εντάχθηκε στην ευρωζώνη΄», δήλωσε ο Όζμπορν εν μέσω παρατεταμένων χειροκροτημάτων.