Η γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ προσπάθησε σήμερα να κατεβάσει τους τόνους στον κυβερνητικό της συνασπισμό επιχειρώντας να καθησυχάσει τους φόβους των βουλευτών της ότι η Γερμανία «πετάει τα λεφτά της» στην Ελλάδα.

«Προσπαθούμε να αποφύγουμε μία ελληνική χρεοκοπία, όμως δεν μπορώ να την αποκλείσω», φέρεται να δήλωσε η Άγγελα Μέρκελ στους βουλευτές του κυβερνητικού συνασπισμού, όπως αναφέρει σε άρθρο της η εφημερίδα Bild.

Η γερμανίδα καγκελάριος διαβεβαίωσε τον κυβερνητικό συνασπισμό ότι η ψήφος υπέρ του νέου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα δεν θα πάει χαμένη, όμως παραδέχτηκε ότι τα χρήματα των γερμανών φορολογούμενων μπορεί να μην εισπραχθούν ποτέ.

Η Μέρκελ είναι αντιμέτωπη με την αυριανή ψηφοφορία στη Μπούντεσταγκ (κάτω βουλή της Γερμανίας) σχετικά με την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΕΤΧΣ), για την έγκριση της οποίας ενδέχεται να χρειαστεί να βασιστεί στην αντιπολίτευση. Πολιτικοί που ήταν παρόντες επεσήμαναν ότι η Μέρκελ υπογράμμισε πως ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας είναι «σχεδόν μηδενικός».

«Ο κόσμος παρακολουθεί αυτήν την ψηφοφορία», επεσήμανε η Μέρκελ στους συντηρητικούς βουλευτές της.